Τρίτη 18 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Επιτυχίες υπό... σκιά

Πρωταθλητής και μαθηματικά ο Ολυμπιακός. Προβάδισμα ΑΕΚ για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. «Αγωνία» στην ουρά

Τρεις επιτυχίες, περιλάμβανε η 28η αγωνιστική. Την επισφράγιση του τίτλου για τον Ολυμπιακό, το «σφιχταγκάλιασμα» της 2ης θέσης για την ΑΕΚ και την (ενδεχομένως) καθοριστική νίκη του Πανιωνίου. Και οι τρεις όμως μετριάστηκαν. Η πρώτη από την ήττα, η δεύτερη από την τραγική εμφάνιση του β' ημιχρόνου και η τρίτη από τις αντιδράσεις μερίδας οπαδών του Ατρομήτου. Η ουσία πάντως είναι ότι διεκδικήσιμη πλέον παραμένει μόνο η θέση που διατηρεί μια από τις τρεις υποψήφιες ομάδες στην κατηγορία.

Από χτες (και τυπικά)... ελλιμενίστηκε ο τίτλος. Την ώρα που προθερμαίνονταν - στη Λάρισα - οι «ερυθρόλευκοι», στέφονταν πρωταθλητές. Η ένατη κατάκτηση, την τελευταία δεκαετία, επισφραγιζόταν μέσω Θεσσαλονίκης. Γεγονός που - σύμφωνα με τον Σόλιντ - έφερε τη χαλάρωση και την ήττα.

Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής, μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Ηρακλής. Επικράτησε του Παναθηναϊκού και αποστόμωσε τους... σεναριογράφους. Ο Κωφίδης και οι παίχτες του παρέδωσαν μαθήματα ηθικής, αξιοπρέπειας αλλά και ποδοσφαίρου. Απέναντι σε μια ομάδα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Ο Παναθηναϊκός ήταν απλώς λίγος και δίκαια έχασε.

Το «δώρο» αυτό δεν επέστρεψε η ΑΕΚ. Ενα από τα καλύτερα ξεκινήματα των τελευταίων μηνών, της ήταν αρκετό να κερδίσει εύκολα τον ΟΦΗ. Και μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να έκανε αγγαρεία (πλην των σωμάτων, όλα τα άλλα... ήταν στο «Καυτατζόγλειο») αλλά λογικά εξασφάλισε την παρουσία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, ο ΟΦΗ, όπως είπε και ο Σηφάκης, θα ζήσει μια παρατεταμένη Μεγάλη Βδομάδα και το δικό του Γολγοθά.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε στην τρίτη θέση της «ζώνης των καταραμένων», αφού ο Πανιώνιος κέρδισε τον Ατρόμητο. Σε αγώνα που αντί να τελειώσει, μάλλον άρχισε με τη λήξη. Μερίδα οπαδών κατηγόρησε - λόγω και έργω - διοίκηση, παίχτες, τεχνική ηγεσία για ηθελημένη ήττα. Προκαλώντας τη (λεκτική) αντίδραση - απάντησή τους. Στο UEFA, θα αγωνιστούν (πλην, λογικά του Παναθηναϊκού), Ηρακλής, ΠΑΟΚ και Ξάνθη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ