Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Οργανωτικές αλλαγές με φόντο την κρίση

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή

Σε βαρύ κλίμα, που επιδεινώνεται τόσο από την παράταση της εσωκομματικής κρίσης και εσωστρέφειας όσο και από την «αμήχανη» στάση απέναντι στη διαμάχη για τις ταυτότητες, συνέρχεται σήμερα η ΚΕ της ΝΔ με αντικείμενο τις οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα. Στη συνεδρίαση ο Κ. Καραμανλής αναμένεται να παρουσιάσει το «πρώτο πακέτο» των αλλαγών που αφορούν στην οργανωτική δομή του κόμματος, το οποίο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα είναι «περιορισμένης δραστικότητας» και θα ανταποκρίνονται στις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες που είχε κάνει αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά και στο έκτακτο συνέδριο, ο πρόεδρος της ΝΔ. Μεταξύ των αλλαγών που έχει προκρίνει σε αυτή τη φάση ο Κ. Καραμανλής είναι η κατάργηση κάποιων ΟΚΕ αλλά και τοπικών οργανώσεων -σφραγίδων, ενώ βάρος θα δοθεί στο μοντέλο της «ατομικής χρέωσης» για βουλευτές και στελέχη, με στόχο την ενεργοποίηση του συνόλου των κομματικών δυνάμεων αλλά και τη διανομή ρόλων.

Πίσω όμως από τις επιχειρούμενες οργανωτικές αλλαγές υποβόσκει η γενικότερη εσωκομματική κρίση, η οποία έχει πάρει «αναβολή» για το τακτικό συνέδριο που μάλλον μετατίθεται για τις αρχές του επόμενου χρόνου. Στην προοπτική αυτή οι αντιμαχόμενες ομάδες εργάζονται πυρετωδώς για τη διασφάλιση ευνοϊκών συσχετισμών, γεγονός που θα καθορίσει τα εσωκομματικά πράγματα το επόμενο διάστημα. Ο Γ. Βουλγαράκης εκτίμησε χτες (στον «Πλάνετ») ότι δεν έχει τεθεί θέμα περιθωριοποίησης της Ντ. Μπακογιάννη, γιατί «η περιθωριοποίηση προϋποθέτει ρήξεις και δε νομίζω ότι ο Κ. Καραμανλής είναι διατεθειμένος να κάνει ρήξεις σε αυτό το επίπεδο».

Την ίδια στιγμή, ασαφείς είναι οι πληροφορίες για την «τύχη» του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Αρ. Σπηλιωτόπουλου. Από τη μια διοχετεύεται η εικόνα ότι έχει ισχυροποιήσει τη θέση του και δεν πρόκειται να απομακρυνθεί, αλλά ταυτόχρονα επιμένουν οι πληροφορίες ότι ο Κ. Καραμανλής έχει πάρει τις αποφάσεις του και είναι απλώς θέμα «κατάλληλου χρόνου» η αντικατάστασή του. Πάντως, ο Γ. Κύρτσος στον «Ελεύθερο Τύπο» επιμένει στην οξεία κριτική του και σε χτεσινό σχόλιό του κάνει λόγο για «το κόμμα του Αρη Σπηλιωτόπουλου» και θέτει το ερώτημα «αν τελικά θα μπορέσει ο κ. Καραμανλής να ξεφύγει από την πολιτική επιρροή του κ. Σπηλιωτόπουλου και να αντιληφθεί σε τι περιπέτειες οδηγείται η ΝΔ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξύνεται η διαμάχη για την αρχηγία(2009-10-13 00:00:00.0)
Οράματα και σχέδια για «πολιτική κυριαρχία»(2004-07-20 00:00:00.0)
«Εσωτερική» υπόθεση το συνέδριο(2001-02-22 00:00:00.0)
Θέσεις μάχης ενόψει του συνεδρίου(2001-01-05 00:00:00.0)
Σε οριακό σημείο οι εξελίξεις(2000-06-03 00:00:00.0)
Επιχείρηση «διαπλεκόμενα»(2000-05-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ