Τρίτη 27 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ διαχείρισης της παγκοσμιοποίησης του καπιταλισμού προωθούν οι θέσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για το Συνέδριό του, με παραπέρα προώθηση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που επικεντρώνεται στη στρατηγική πρόταση για την πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης (σελίδες 12 - 13).

ΠΑΝΩ από τρεις χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στη φετινή, ενδέκατη κατά σειρά, παραδοσιακή τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας (σελίδα 16).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι σε δύο χρόνια «το αργότερο» η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έχει το δικό της Σύνταγμα, έκανε στην έναρξη της επίσκεψής του στη Γερμανία, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, ικανοποιώντας, χωρίς αμφιβολία, τους οικοδεσπότες του, καθώς συμφώνησε με την, προ μηνός, διατυπωθείσα πρόταση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ (σελίδα 18).

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ του ανθρώπινου γενετικού κώδικα ανακοινώθηκε χτες σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Παρίσι και Τόκιο, όχι μόνον από κορυφαίους γενετιστές αλλά και από ηγέτες κυβερνήσεων, με προφανή στόχο να υπογραμμιστεί πως το συγκριμένο κορυφαίο επίτευγμα της επιστήμης πρέπει να αποτελέσει παγκόσμια κληρονομιά και όχι ιδιοκτησία μίας εταιρίας, μίας χώρας ή μίας ομάδας επιστημόνων, παρά τους ανάλογους υπαρκτούς κινδύνους (σελίδα 19).

«ΦΙΕΣΤΑ» στήνει σήμερα η κυβέρνηση, στη «ΝΑΥΣΙ», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, λίγες μέρες μετά τη φονική έκρηξη στο δεξαμενόπλοιο «SLOPS», στην οποία η ανεργία αγγίζει το 80% (!) με αφορμή την ανάθεση κατασκευής δυο πλωτών σκαφών του Πυροσβεστικού Σώματος στη «ΝΑΥΣΙ» (σελίδα 22).

ΕΡΩΤΗΣΗ κατέθεσαν πέντε βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή και ζητούν να σταματήσει η κυβέρνηση τις μεθοδεύσεις σχετικά με το προεκλογικό 40δραχμο που καταβλήθηκε στους βαμβακοπαραγωγούς και να ξεκαθαρίσει αν θα ζητήσει χρήματα πίσω ή όχι, μετά την εκκαθάριση της συνυπευθυνότητας (σελίδα 24).

ΣΤΗΝ απομάκρυνση της διοίκησης του ΟΣΕ προχώρησε η κυβέρνηση, μετά τις διοικητικές αλλαγές στον ΟΤΕ και τον όμιλο εταιριών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», ενώ ζήτημα ημερών θεωρείται και η απομάκρυνση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)(σελίδα 27).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ