Τρίτη 11 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Μέσο περικοπής των παροχών

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων

«Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους δεν τρώνε κουτόχορτο. Η κάρτα Λειτουργικότητας ή Αναπηρίας που παρουσίασε η κυβέρνηση, όπως και η κάρτα που πάρα πολλές φορές είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προηγούμενα, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μέσω για την παραπέρα περικοπή κατακτήσεων αλλά και παραπέρα διάσπασης των αναπήρων. Δεν μπορεί η κυβέρνηση με την πολιτική της να σπρώχνει μαζικά στην εξαθλίωση τις οικογένειες των αναπήρων, ιδιαίτερα τους νέους και τις γυναίκες και από την άλλη να έρχεται να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Τα παραπάνω υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) σε ανακοίνωσή της σχετικά με το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την κάρτα αναπηρίας.

Η ΣΕΑΑΝ υπογραμμίζει ότι οι ανάπηροι - μαϊμού είναι κατασκεύασμα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και της νόθας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ). «Θα κόψουν από κάποιους επιδόματα, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα στο όνομα της σχετικά καλύτερης θέσης του από "κοινωνική άποψη" σε σχέση με κάποιους άλλους, για να δώσουν κάνα ευρώ παραπάνω στους πιο εξαθλιωμένους. Είναι προκλητικοί και απαράδεχτοι», τονίζει.

Επισημαίνει ακόμα τις τεράστιες ευθύνες της ΕΣΑΕΑ που διευκολύνει στο πέρασμα της πολιτικής των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων και θέλοντας να διευκολύνει τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ, προβάλλει επιμέρους διαφωνίες για την Κάρτα της ΝΔ ζητώντας «του ΠΑΣΟΚ που ήταν καλύτερη»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ