Σάββατο 8 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αιματηρές επιθέσεις

ΑΓΚΥΡΑ.- Δύο νεκροί και μία τραυματίας είναι ο απολογισμός δύο επιθέσεων αυτοκτονίας στην πόλη Ορντού της βόρειας Τουρκίας, μετέδωσε χθες το CNN Turk. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η μία νεκρή και η τραυματίας ήταν «βομβίστριες αυτοκτονίας». Επίσης χθες, βόμβα μικρής ισχύος εξερράγη κοντά σε στρατόπεδο στο Ντιάρμπακιρ τραυματίζοντας δύο άτομα. Και ακόμη, η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 11 υπόπτους ως μέλη του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος και κατέσχεσε περίπου 8 κιλά εκρηκτικών. Ολα αυτά μετά από δύο βδομάδες εκτεταμένων ταραχών σε πολλές περιοχές της Τουρκίας με 16 νεκρούς.

Την ίδια στιγμή, έρευνα που δημοσίευσε χθες η τουρκική έκδοση του περιοδικού Τέμπο αναφέρει ότι οι πολίτες πιστεύουν πως ο σημερινός «ισλαμοδημοκράτης» πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι «ο πιο εθνικιστής πολιτικός ηγέτης στην Τουρκία και μάλιστα με σημαντική διαφορά» από τον δεύτερο.

Τέλος, χθες, έγινε γνωστό πως μια δημοσιογράφος, η Περιχάν Μαγκντέν, θα δικαστεί διότι υπερασπίστηκε σε άρθρο της τα δικαιώματα των αντιρρησιών συνείδησης στην Τουρκία, σε άρθρο της το Δεκέμβρη στο περιοδικό Yeni Actuel.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ