Τετάρτη 5 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΒΕΑ
Ολα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες!

Προπομπός των επερχόμενων αντιλαϊκών μέτρων οι προεκλογικές εξαγγελίες της φιλοκυβερνητικής παράταξης

«Πάνω απ' όλα, τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και της αγοράς»! Αυτό είναι ένα από τα βασικά σλόγκαν της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ και διεκδικεί την ψήφο στις επικείμενες εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ). Η συγκεκριμένη παράταξη και ο επικεφαλής της Κ. Μίχαλος - μετά την πρόσφατη θητεία του στη θέση του γγ δυο υπουργείων (Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης) - ανοιχτά και απροσχημάτιστα αξιώνουν την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Από την άλλη πλευρά διεκδικούν νέες φοροελαφρύνσεις και άλλες διευκολύνσεις σε όφελος των ισχυρών επιχειρηματικών μονάδων και ομίλων. Τα παραπάνω καταγράφονται στις επίσημες «βασικές προγραμματικές θέσεις» της παράταξης «Επιχειρηματική Δράση», που δημοσιοποιήθηκαν χτες. Οι «θέσεις» τους αποτελούν πρόκληση και για τις μικρές επιχειρήσεις και για τους ΕΒΕ, οι οποίοι, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, έχουν γνωρίσει στο πετσί τους την πολιτική φοροαφαίμαξης που επιλεκτικά εφαρμόζουν σε βάρος τους οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η φίλα προκείμενη στη ΝΔ παράταξη, όπως και το μέχρι πρότινος κυβερνητικό στέλεχος απονέμουν εύσημα στην κυβέρνηση για το έργο της. Οι συγκεκριμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι συνδικαλιστές τους στο ΕΒΕΑ το πάνε και παραπέρα, αξιώνοντας και τα παρακάτω προκλητικά:

  • Τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών δυο απογεύματα τη βδομάδα.
  • Την πιστή και χωρίς αναβολή εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ.
  • «Εθνική συμφωνία», για την, όπως την αποκαλούν, «εξυγίανση του ασφαλιστικού».
  • Την άμεση εφαρμογή του νόμου για τις συμπράξεις ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες (ΣΔΙΤ).
  • Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις κατά 5 επιπλέον ποσοστιαίες μονάδες στην επόμενη τριετία.
  • Το άνοιγμα των - όπως τις αποκαλούν - «κλειστών αγορών», όπως της ενέργειας και των μεταφορών. Η παράταξη της ΝΔ στο ΕΒΕΑ φτάνει να εντάξει στις «κλειστές αγορές» ακόμη και την Εκπαίδευση.
  • Την πλήρη αποκρατικοποίηση του τραπεζικού κλάδου κ.ά.

Να σημειώσουμε πως ο πολυπράγμων επικεφαλής της εν λόγω παράταξης, όταν ήταν γγ του υπουργείου Οικονομίας, δεν καταδέχτηκε τους εκπροσώπους τους ΟΒΣΑ, οι οποίοι ζήτησαν να μιλήσουν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου μετά την αυθαίρετη αύξηση των Μοναδικών Συντελεστών Καθαρού Κέρδους για τις μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ