Κυριακή 2 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καγκελάριος με προοπτικές

Η πλήρης υπαλληλοποίηση του πολιτικού προσωπικού στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές εταιρίες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των καιρών μας. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, το τελευταίο διάστημα, είναι του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος, αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Καγκελαρία, προσελήφθη από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό της «Γκαζπρόμ» σε υψηλόβαθμη θέση.

Την περασμένη Τετάρτη, ανακοινώθηκε ότι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ εκλέχτηκε πρόεδρος του διευθυντικού συμβουλίου της γερμανο-ρωσικής κοινοπραξίας, που θα αναλάβει την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στη Βαλτική, σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας στη Μόσχα.

Η ανακοίνωση έγινε στην έδρα της εταιρίας «Gazprom» με την ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης του διευθυντικού συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τέσσερις εκπροσώπους της «Gazprom», ανάμεσά τους ο πρόεδρος της εταιρίας, Αλεξέι Μίλερ, και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, καθώς και δύο εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρίας BASF, της μεγαλύτερης χημικής εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, και δύο της γερμανικής εταιρίας EON.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν από τις εκλογές στη Γερμανία ο Σρέντερ επέσπευσε την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία μέσω της Βαλτικής. Ενα έργο αξίας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ...

Στην κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, η «Γκαζπρόμ» κατέχει το 51%, ενώ συμμετέχουν οι γερμανικές εταιρίες «Wintershall» (θυγατρική της BASF) και E.ON Ruhrgas με ποσοστό 24,5% κάθε μία. Πιθανολογείται ότι στην κοινοπραξία θα πάρει μέρος και η γαλλική «Γκαζ ντε Φρανς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ