Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΥΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΣΕΛΜΑΝ»
Πρόγραμμα εκατοντάδων απολύσεων

Στις 150 με 200 αναμένεται να φτάσουν οι εργατικές οικογένειες που θα ξετινάξει το πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου», που πρόσφατα ανακοίνωσε τελεσίδικα στους εργαζόμενους η διεύθυνση της ξυλοβιομηχανίας «ΣΕΛΜΑΝ». Τα σχέδια της επιχείρησης, η οποία βρίσκεται στο Βασιλικό Ευβοίας και σήμερα απασχολεί 850 περίπου άτομα, αφορούν εργαζόμενους που απέχουν μόλις 1 - 5 χρόνια απ' τη συνταξιοδότησή τους, αλλά και αρκετούς που προσλήφθηκαν μέσα στην τελευταία τριετία.

«Τα προγράμματα "εθελούσιας εξόδου" είναι ντιρεκτίβες της ΕΕ, που στην εφαρμογή τους συμφώνησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, καθώς και οι συνδικαλιστικές τους παρατάξεις στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Πρόκειται για μαζική αντικατάσταση - απόλυση εργαζομένων, που, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, έχουν κατακτήσει δικαιώματα, με λιγότερους εργαζόμενους ή νέους, χωρίς δικαιώματα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ. Πρόσφατα, κλιμάκιο της Οργάνωσης πραγματοποίησε εξόρμηση στο εργοστάσιο, καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν την αντεργατική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Το τελευταίο διάστημα, οι λεγόμενες «οικειοθελείς» αποχωρήσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας στην περιοχή της Εύβοιας. Συνολικά, υπολογίζεται ότι μ' αυτόν τον τρόπο «χάθηκαν» πάνω από 2.500 σταθερές θέσεις εργασίας. Μεταξύ άλλων εργοστασίων στα οποία έγιναν... «εθελούσιες» απολύσεις είναι οι παραγωγικές μονάδες της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Αλιβέρι και τη Χαλκίδα (όπου δράση έχουν αναλάβει πλέον πολλά εργολαβικά συνεργεία), η ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ (θυγατρική της SIEMENS), η ΚΕΡΑΜΙΚΗ στην Αρτάκη και άλλες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ