Κυριακή 25 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Περίεργες φαίνονται περί έθνους θεωρίες του πρωθυπουργού, αλλά είναι σκόπιμες, στην κατεύθυνση της επιβολής της κοσμοπολίτικης συνείδησης του Ευρωπαίου πολίτη (σελίδα 3).

Κατευθυνόμενη από ενιαίο κέντρο είναι η αντιΚΚΕ επίθεση από ορισμένους δημοσιογράφους συγκεκριμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (σελίδα 5).

Ενάμισης χρόνος συμπληρώθηκε από την έναρξη λειτουργίας των «καποδιστριακών» δήμων, για τη δημιουργία των οποίων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πανηγύριζε, ισχυριζόμενη ότι θα επιφέρει την ανάπτυξη της υπαίθρου και την αποκέντρωση, αλλά οι ισχυρισμοί της αποδείχτηκαν στην πράξη ανεφάρμοστοι (σελίδα 8).

Πρωτοβουλίες έχουν αναλάβει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, αλλά και μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις, που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση και έχουν πραγματοποιήσει ή προγραμματίζουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως συσκέψεις, συγκεντρώσεις, ημερίδες με στόχο την ενημέρωση των εργαζομένων για τους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα να απαντήσουν αγωνιστικά στη συνέχεια (σελίδα 9).

Σκόπιμη παραχάραξη της ιστορίας του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα, προκειμένου να χτυπηθεί η αξία της ταξικής πάλης, αλλά και για την κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού, ήταν το περιεχόμενο των εκπομπών της ΝΕΤ με τον Στ. Κούλογλου και πρώην κομμουνιστές και νυν συνοδοιπόρους του συστήματος, με θέμα «Κομμουνισμός, η ουτοπία του 20ού αιώνα» (σελίδες 12 - 14).

Ενταση στο έπακρο του εκκλησιαστικοθρησκευτικού ζυγού, φαινόμενο χαρακτηριστικό, σύμφυτο με τον ιμπεριαλισμό, αφού ο δεύτερος δεν μπορεί να υπάρχει και να ζει χωρίς τον πρώτο. Η αναταραχή στην ως τώρα «ήσυχη» Εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι τυχαία σήμερα, όταν ο ιμπεριαλισμός γίνεται ακόμη λιγότερο ανεκτικός(σελίδες 16 - 17).

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για πατριωτισμό, για εθνικά συμφέροντα και στο όνομά τους γράφονται πύρινα άρθρα. Αλληλοεκτοξεύονται κατηγορίες μεταξύ πολιτικών κομμάτων για εθνική μειοδοσία, προδοσία κλπ., αλλά άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδο-καπηλεία (σελίδα 17).

Σήμα για την παλινόρθωση του καπιταλισμού ήταν η «βελούδινη» αντεπανάσταση στην Τσεχοσλοβακία άρχισε στις 17 Νοέμβρη 1989 (σελίδα 32).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ