Σάββατο 24 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Προωθείται ο υποβιβασμός του

Στο όνομα της πρωινής βάρδιας, υποβιβάζουν σχολείο από 12θέσιο που λειτουργεί σήμερα σε 8θέσιο. Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, για το οποίο προτείνεται από τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παπαντώνη, να υποβιβαστεί και να λειτουργήσει σε πρωινή βάρδια με το 14ο Δημοτικό Σχολείο.

«Δεν είμαστε αντίθετοι με τη λειτουργία του πρωινού σχολείου, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του, οι οποίες όμως σήμερα λείπουν», επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου . Οι γονείς εκφράζουν όμως την αντίθεσή τους στον υποβιβασμό του σχολείου, γιατί έτσι «θα έχουμε αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα, πράγμα που δυσχεραίνει τη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

Η συστέγαση των δύων δημοτικών σχολείων, του 7ου με το 14ο, θα δημιουργήσει συγχρόνως και σωρό προβλημάτων. Θα επιβαρύνει το σχολικό συγκρότημα με επιπλέον μαθητές και έτσι θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου, όπως ασφάλεια, αύλειος χώρος, τουαλέτες, εργαστήρια. «Είμαστε αντίθετοι στο να κλείσουν αίθουσες που σήμερα λειτουργούν ως αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας», σημειώνουν οι γονείς.

Προτείνουν, δε, να λυθεί το πρόβλημα των σχολικών κτιρίων στην περιοχή με ανέγερση σχολείου στο οικόπεδο της οδού Καππαδοκίας και να λειτουργήσει το σχολείο σε πρωινή βάρδια, αλλά με όλες τις προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας, όπως αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ολοήμερο-αίθουσες δημιουργικής απασχόλησης και σίτισης, εργαστήρια. «Θέλουμε μόνιμες λύσεις που θα εγγυώνται την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προς όφελος των παιδιών μας και όχι σχεδιασμούς της στιγμής», επισημαίνουν οι γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ