Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Στο στόχαστρο το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο»

Με μια δυναμική κινητοποίηση χθες απάντησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πάτρας στις προθέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και την ΕΕ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και του νόμου - πλαισίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του τοπικού Συντονιστικού ΑΕΙ. Την κινητοποίηση στήριξαν με αποφάσεις τους οι γενικές συνελεύσεις φοιτητών: Βιολογικού, Μαθηματικού, Δασκάλων, Μεταπτυχιακών, Ιατρικής, Φαρμακευτικής και Εστίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου της πόλης, με κεντρικό σύνθημα να μην περάσει η κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και ο νόμος - πλαίσιο. Διεκδικώντας Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση και δημόσια - δωρεάν Παιδεία, οι φοιτητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Η πορεία κατέληξε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, σύμβολο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, απαιτώντας να κλείσει. Εκεί οι φοιτητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Οταν, μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την αναγραφή συνθημάτων, πήραν δυναμική απάντηση από τους ίδιους τους φοιτητές που πέτυχαν τελικά το στόχο τους. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 31 Μάρτη, ενώ για σήμερα θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ