Παρασκευή 24 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Αγωνιστικοί συνδυασμοί συσπείρωσης

Παρουσιάστηκαν προχτές σε συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών

Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου «REX»
Ο κόσμος γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου «REX»
Τους επικεφαλής των συνδυασμών των αγωνιστικών ψηφοδελτίων στη Νομαρχία Μεσσηνίας, στο Δήμο Καλαμάτας και στο Δήμο Πεταλιδίου ανακοίνωσε, προχτές το βράδυ, σε συνέντευξη Τύπου, στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου «REX», η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Τη συνέντευξη «άνοιξε» ο Νίκος Κουτουμάνος, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών είναι αποτέλεσμα της συνάντησής μας στα κινήματα και στα διάφορα μέτωπα πάλης και στη συνέχεια παρουσίασε τους επικεφαλής των συνδυασμών. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι:

  • Για τη Νομαρχία Μεσσηνίας: Δημήτρης Τζαβάρας, δάσκαλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Για το Δήμο Καλαμάτας: Νίκος Διασάκος, οδοντίατρος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Καλαμάτας».
  • Για το Δήμο Πεταλιδίου: Γιάννης Διονυσόπουλος, αγρότης και αυτοκινητιστής, μέλος της Γραμματείας ΠΑΣΥ Μεσσηνίας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πεταλιδίου και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Αγοραίων - Ταξί Ελλάδας.
«Να δεχτούν ισχυρό πλήγμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ»

Στο πάνελ διακρίνονται από αριστερά οι: Νίκος Διασάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Διαμαντάκη, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Αντώνης Λεχουρίτης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, Γιάννης Διονυσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεταλιδίου, Δημήτρης Τζαβάρας, υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας
Στο πάνελ διακρίνονται από αριστερά οι: Νίκος Διασάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Διαμαντάκη, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Αντώνης Λεχουρίτης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, Γιάννης Διονυσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεταλιδίου, Δημήτρης Τζαβάρας, υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας
Ο υποψήφιος νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Τζαβάρας υπογράμμισε την ανάγκη να δεχτούν ισχυρό πλήγμα τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κοινή πολιτική σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της ΤΑ (ιδιωτικοποιήσεις, εργασιακές σχέσεις, αυτοτέλεια της ΤΑ, ανταποδοτικότητα). Ο ΣΥΝ στη Νομαρχία και στο Δήμο της Καλαμάτας στηρίζει χωρίς καμιά διαφοροποίηση αυτή την πολιτική». Και κατέληξε: «Η μάχη ξεκίνησε. Δυναμικά, μπροστά, αποφασιστικά και ανυποχώρητα και στη Μεσσηνία, για τη νίκη των αγωνιστικών συνδυασμών».

Από την πλευρά του ο Ν. Διασάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, προχώρησε σε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής (στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) που έγιναν με τη συμφωνία ή την ανοχή των άλλων δύο παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (έχουν τη στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΝ αντίστοιχα), αναφέροντας: «Η Δημοτική Αρχή ιδιωτικοποιεί την περιουσία και τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, όπως τους χώρους στάθμευσης, τα σφαγεία, την καθαριότητα, το πράσινο, την ανακύκλωση κ.ά. Εφαρμόζει φορομπηχτική πολιτική. Το 2005 επέβαλε αυξήσεις 20% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, 100% στα τέλη νεκροταφείου, 50% στο πολιτιστικό τέλος, 15-72% στο τέλος ύδρευσης - αποχέτευσης. Εκανε το δήμο θερμοκήπιο πολλαπλών ελαστικών σχέσεων εργασίας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Διονυσόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Πεταλιδίου και ο Αντώνης Λεχουρίτης, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ο οποίος σημείωσε πως η ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων μπορεί να σηματοδοτήσει διεργασίες μεγαλύτερης συσπείρωσης των αγωνιστικών δυνάμεων για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου(2014-03-29 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι(2010-07-30 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2006-08-10 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2006-08-04 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις(2006-03-22 00:00:00.0)
Πλατιά καταδίκη των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής(2003-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ