Τετάρτη 22 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ανάγκη η κοινή δράση με εργαζόμενους και φοιτητές

Συνάντηση με την Ομοσπονδία των πανεπιστημιακών είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την ανάγκη ενός ενιαίου μετώπου πάλης, που θα βάλει εμπόδια στην κυριαρχία της ιδιωτικής παιδείας, στην όξυνση των ταξικών φραγμών και στην υποβάθμιση του περιεχομένου της Ανώτατης Εκπαίδευσης, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε χτες το πρωί με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των πανεπιστημίων. Εκ μέρους του ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας του Κόμματος, ενώ από πλευράς ΠΟΣΔΕΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος, Λ. Απέκης, ο γραμματέας, Γ. Μαΐστρος, και τα μέλη Π. Γεωργιάδης, Γ. Τριμπέρης και Ν. - Ε. Παζαρζή.

«Καθώς είμαστε προ των πυλών ενός νέου πακέτου αντιδραστικών μέτρων στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που και η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει, αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το κίνημα των πανεπιστημιακών πέρα από το διεκδικητικό του πλαίσιο, να συμβάλει στην κοινή δράση μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και βεβαίως μαζί με το φοιτητικό και σπουδαστικό κόσμο», επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά τη συνάντηση.

«Γιατί μόνο με ένα ενιαίο μέτωπο πάλης - εξήγησε - μπορούμε να βάλουμε εμπόδια σε μια εξέλιξη που θα φέρει κυριολεκτικά την ιδιωτική παιδεία σε κυρίαρχο πεδίο στην Ελλάδα. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και στη μετατροπή αυτών των πανεπιστημίων, που έχουμε σήμερα, σε γραφεία υπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Επομένως και οι ταξικοί φραγμοί θα οξυνθούν και το περιεχόμενο της παιδείας θα υποβαθμιστεί σε πολύ επικίνδυνο σημείο», κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ από την πλευρά του είπε ότι ο κλάδος βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας του». Υπογραμμίζοντας την ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχουν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν ξεκινήσει και θα κορυφωθούν με την αλλαγή του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, φέρνοντας υποβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων. Υπενθυμίζεται ότι οι πανεπιστημιακοί βρίσκονται σε πενθήμερη αποχή και προχωρούν σε συγκέντρωση στην Αθήνα, αύριο, Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ