Κυριακή 12 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας

Δυναμώνει η διεθνής αλληλεγγύη στην Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, που απειλείται από την κυβέρνηση της χώρας ότι αν δεν αλλάξει τις αρχές της (την πίστη της στον μαρξισμό - λενινισμό και την ταξική πάλη)θα απαγορεύσουν την ύπαρξή της ως πολιτικής οργάνωσης. Στην ιστοσελίδα http://4ksm.kke.gr συγκεντρώνονται υπογραφές από κάθε γωνιά του κόσμου.

Την καταδίκη τους στη στάση της τσεχικής κυβέρνησης εξέφρασαν, επίσης, 23 Κομμουνιστικά και Αριστερά Κόμματα (ανάμεσά τους και το ΚΚΕ), που συναντήθηκαν στη Λισαβόνα στις 3 Μάρτη, στο πλαίσιο της Συνάντησης που διοργάνωσε το Πορτογαλικό ΚΚ με θέμα τις εξελίξεις στην Ευρώπη.

Στο κοινό ψήφισμά τους : Απαιτούν από την κυβέρνηση και τις άλλες αρχές της Τσεχικής Δημοκρατίας να σεβαστούν τη δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού της Τσεχίας, και να θέσουν άμεσα τέλος στη διαδικασία της πολιτικής και ιδεολογικής δίωξης ενάντια στους νεολαίους Τσέχους κομμουνιστές και την οργάνωσή τους.

Επίσης, επαναβεβαιώνουν την υποστήριξη και την ενεργό αλληλεγγύη τους προς την ΚΕΝ Τσεχίας και το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας) σε αυτή τη μάχη που δίνουν ενάντια στην αντικομμουνιστική δίωξη και στον αγώνα τους για την ελευθερία πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης του λαού και της νεολαίας της Τσεχίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ