Κυριακή 12 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΑΠΕΡΓΙΑ 15/3/2006
ΕΕΔΥΕ
Διαδηλώνουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 15 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος και σε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Το φιλειρηνικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, σε κοινό βηματισμό με το εργατικό κίνημα, πορεύεται την Τετάρτη 15 Μάρτη, μέρα της απεργιακής κινητοποίησης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, στην αμερικανική πρεσβεία, για να καταγγείλει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καθώς τις μέρες αυτές συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη βάρβαρη επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και 3 χρόνια από την εγκληματική επίθεση και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Ιράκ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ) καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου να πάρουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 15 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στο Σύνταγμα. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Ευάγγελος Μαχαίρας, και θα ακολουθήσει η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Στο σχετικό κάλεσμά της, η ΕΕΔΥΕ τονίζει:

«Συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη βάρβαρη επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία και την κατοχή στο Κόσσοβο και 3 χρόνια από την εγκληματική επίθεση και κατοχή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ΕΕ και ΝΑΤΟ στο Ιράκ. 3 χρόνια κατοχής του Ιράκ, καταλήστευσης του πλούτου και του μόχθου του ιρακινού λαού, αλλά και 3 χρόνια μεγαλειώδους αντίστασης. Οι απώλειες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους καθημερινά αυξάνονται.

Το δόγμα του προληπτικού πολέμου ανάγεται σε επίσημη στρατηγική κατά των λαών και εφαρμόστηκε από τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και κυρίως στο Ιράκ, υιοθετήθηκε δε τόσο από το ΝΑΤΟ, όσο και από την ΕΕ (άρθρο 43 του ονομαζόμενου ευρωσυντάγματος).

Σήμερα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της εκμετάλλευσης του ΟΗΕ και της χρησιμοποίησής του για τα συμφέροντα των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την πολιτική του πολέμου και των επεμβάσεων.

Οι ιμπεριαλιστές, με τους πολέμους και τις παρεμβάσεις, τις κατοχές και τις επεμβάσεις, θέλουν να σιγουρέψουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα, δεμένα με τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτές. Σύνορα αλλάζουν, διαμελίζονται χώρες, δημιουργούνται νέα προτεκτοράτα, ανεξάρτητα από το κόστος σε ζωές και φυσικές καταστροφές.

Το δίχτυ των βάσεων των ΗΠΑ απλώνεται σήμερα σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης, των Βαλκανίων, συνολικά σε περισσότερα από 150 κράτη ανά τον κόσμο. Επαιξε και πρόσφατα το γνωστό του ρόλο στη Μ. Ανατολή, στη Λατινική Αμερική, στη Βενεζουέλα, στην Κολομβία, στο Εκουαδόρ, στην Ανατολική Ασία, στην Κεντρική Ασία.

Τις μέρες αυτές ψηφίστηκε στη Βουλή μια νέα σύμβαση με το ΝΑΤΟ, που δυναμώνει την ένταξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Με βάση τη συμφωνία αυτή, μπορεί να χρησιμοποιηθούν εδάφη, ο εναέριος χώρος και τα ύδατα της χώρας μας σε κατάσταση "έκτακτης ανάγκης, σε κρίση ή σε σύγκρουση, σε περιόδους διεθνούς κρίσης", δηλαδή όποτε και όπως επιθυμεί το ΝΑΤΟ, ο διοικητής του ΝΑΤΟ, απόλυτος άρχοντας, μπορεί ακόμα και να δεσμεύσει ελληνικές ιδιοκτησίες.

Το νέο αμερικανικό δόγμα επαναφέρει έντονα την απειλή πυρηνικού πολέμου. Μεγαλώνει ο αυταρχισμός, δυναμώνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, καθώς οι ΗΠΑ και η ΕΕ χτίζουν ένα παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.

Στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Γιουγκοσλαβία συμμετείχε και η χώρα μας. Πιστή στις επιταγές του ΝΑΤΟ, συμφώνησε σε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μεγάλες».

Κοινοί στόχοι ένας αγώνας

Η ΕΕΔΥΕ συνδέοντας τους στόχους του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος με τους αγώνες του εργατικού κινήματος επισημαίνει:

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα των λαών κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας γίνεται πιο επιτακτική. Γι' αυτό, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί πιο έντονος, πιο μαζικός, σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα και το επίπεδο ζωής των εργαζομένων επιταχύνεται. Προωθείται πλήρης απελευθέρωση των υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις ευρείας κλίμακας σε βασικούς τομείς της ανάπτυξης και της παραγωγής.

Γι' αυτό η ΕΕΔΥΕ καλεί όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Λεκανοπεδίου να πάρουν μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κινητοποίηση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) στις 15 Μάρτη 2006, στις 11.00 το πρωί, το Σύνταγμα, της οποίας το αγωνιστικό πλαίσιο θα καταγγέλλει και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν και Γιουγκοσλαβία.

- Για να βάλουμε φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

- Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.

- Για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον ιρακινό, αφγανικό, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

- Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

- Να μη σταλούν Ελληνες στρατιώτες για την κατοχή στο Ιράκ.

- Για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την πατρίδα μας.

- Για να προστατέψουμε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

- Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σε δράση

Η αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων που έχει εξαγγείλει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ για το διάστημα μέχρι το Μάη του 2006, για την παραπέρα ανάπτυξη του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για τη συσπείρωση όλων εκείνων που συνειδητοποιούν την ανάγκη δράσης και αντίστασης στην πολύπλευρη επίθεση και στα εγκληματικά σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Την περίοδο αυτή, η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν αντιπολεμικές εκδηλώσεις με αφορμή τις επετείους των εγκληματικών επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν και Ιράκ. Οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ θα συνεχιστούν τον Απρίλη και το Μάη σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαία εκδήλωση τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στις 14 Μάη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org