Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει

Τη διαβεβαίωση στους βιομήχανους ότι έως το 2008 θα έχει λήξει η ενοποίηση των ταμείων (σ.σ. προβλέπεται από τον προηγούμενο αντιασφαλιστικό νόμο του ΠΑΣΟΚ), ενώ πριν το καλοκαίρι αναμένεται και η σύσταση της επιτροπής των «σοφών», που θα «διερευνήσει» το γενικότερο ζήτημα του Ασφαλιστικού, έδωσε χτες ο υπουργός Απασχόλησης από τις Βρυξέλλες, όπου πήρε μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης των «25», με θέμα την αντιδραστική Στρατηγική της Λισαβόνας.

Ο Σ. Τσιτουρίδης και μ' αυτή του τη δήλωση επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση, με την ουσιαστική στήριξη των «κοινωνικών εταίρων», σπεύδει να επιταχύνει τους ρυθμούς στην υλοποίηση των αντεργατικών προβλέψεων της Λισαβόνας. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το Ασφαλιστικό είναι εθνικό και όχι κοινοτικό θέμα, σημειώνοντας ότι τα κράτη - μέλη έχουν αποκλειστικά την ευθύνη και τη δυνατότητα να επιφέρουν ή όχι αλλαγές, καθώς η Κομισιόν δεν έχει αρμοδιότητες επιβολής επί του θέματος.

Αυτό που δεν είπε ο Ελληνας υπουργός είναι ότι η Κομισιόν δεν έχει κανένα λόγο παρέμβασης, στο βαθμό που τα αιτήματα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου βρίσκουν τόσο ικανούς εκφραστές στα κράτη - μέλη, σαν την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Λισαβόνας και του ευρωμονόδρομου. Αλλωστε, είναι οι ίδιοι που συνδιαμορφώνουν τις αντιλαϊκές αποφάσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές στα ευρωπαϊκά όργανα και θα ήταν τουλάχιστον παράλογο να παρέμβουν για να επιβάλουν κάτι στον ...εαυτό τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ