Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Κηδεύτηκε η Ανέζα Δαμάνη

Το ύστατο «χαίρε» στην παλαίμαχη κομμουνίστρια Ανέζα Δαμάνη, που «έφυγε», σε ηλικία 84 ετών απηύθυναν χτες οι σύντροφοι και συναγωνιστές της που την συνόδεψαν στο τελευταίο της «ταξίδι». Παλιοί σύντροφοι και συναγωνιστές, από την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης, που έδρασε ενάντια στους φασίστες κατακτητές, αλλά και νεότεροι που συναντήθηκαν αργότερα στους δρόμους, παλεύοντας για τις αξίες, τα ιδανικά, τα οράματα του ΚΚΕ. Ιδανικά και οράματα, που για την Ανέζα Δαμάνη ήταν στάση ζωής. Από το 1942, που σε ηλικία 20 χρονών έγινε μέλος του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέσα σ' αυτή την μακρόχρονη αγωνιστική διαδρομή που ακολούθησε, γνωρίστηκε και παντρεύτηκε με τον αείμνηστο κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του λαϊκού κινήματος και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χριστόφορο Δαμάνη.

Σ' αυτή την αγωνιστική διαδρομή αναφέρθηκε στον αποχαιρετιστήριο λόγο του, στη νεκρώσιμο ακολουθία που έγινε από τον Προφήτη Ηλία, στη συνοικία Νεράιδα, ο Θ. Μάγγας, μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Για την Ανέζα Δαμάνη, που είχε πλούσια δράση και μέσα από τις γραμμές του γυναικείου κινήματος, μίλησε η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας, ενώ με λόγια συγκίνησης αποχαιρέτησε την συναγωνίστριά του και ο Απ. Τσιούφης, εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Χαρίτος, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Τ. Τσιαπλές, Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας και μέλος της ΚΕ, ο Γ. Χώτος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ