Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 9 του Μάρτη

Αγωνιστικό προσκλητήριο απευθύνουν σε όλους τους συνταξιούχους οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και Δημόσιου που διοργανώνουν πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 9 του Μάρτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παλιό Δημαρχείο). Οι συνταξιούχοι δίνουν δυναμική και αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα τους, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Παλεύουν μεταξύ άλλων για κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ για όλα τα Ταμεία. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να τους παρέχονται δωρεάν. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΟΧΙ στην ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Ο χειμώνας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Ομοσπονδίες, στράγγιξε οικονομικά τους συνταξιούχους λόγω της αγοράς πετρελαίου. «Η κυβέρνηση από την άλλη, συνεχίζει, αρνήθηκε να μας δώσει το επίδομα θέρμανσης και επιμένει να μη μας δίνει το οικογενειακό επίδομα και το 15% των αντιστασιακών». Η περίθαλψη και οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να κάνει χρυσές δουλιές ο ιδιωτικός τομέας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ