Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κλιμάκωση με σταθμό την απεργία

Την Τρίτη, στις 5.30 μ.μ. η πλατιά σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Με σταθμό την πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη που συγκαλεί το ΠΑΜΕ την Τρίτη, στις 5.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα η μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των συγκεντρώσεων που διοργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στις 15 του Μάρτη σε όλη τη χώρα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει οριστεί για τις 11 π.μ. στο Σύνταγμα. Από εκεί θα ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με στόχο, παράλληλα με τα αιτήματα για συμβάσεις στο ύψος των πραγματικών και σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και βιομηχάνων, να εκφραστεί μαζικά και η καταδίκη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εισβολή στο Ιράκ.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στην πλατεία Λουδοβίκου.

Στη μάχη της απεργίας έχουν ριχτεί και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία, με περιοδείες, εξορμήσεις, συνεδριάσεις των διοικήσεων των σωματείων, Γενικές Συνελεύσεις και πλατιές συσκέψεις. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχει ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Συγκεντρώσεις έχουν οριστεί ακόμα στο Βόλο (πλατεία Ελευθερίας) και στα Τρίκαλα (κεντρική πλατεία), ενώ σε σύσκεψη της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ την ερχόμενη βδομάδα, θα καταληχτεί και η συγκέντρωση στην Καρδίτσα.

Κλιμακώνουμε στέλνοντας πολιτικό μήνυμα

Την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις κλιμάκωσης του αγώνα τους, ανέδειξε και ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

«Η μεγάλη Σαρακοστή για τους εργαζόμενους δεν ξεκινά τη Δευτέρα. Στην ουσία έχει ξεκινήσει από πολύ καιρό και είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι, ο λαός μας, το επόμενο διάστημα να πορευτούν σε μια αγωνιστική πορεία, με σταθμό τις 15 του Μάρτη, οπότε πραγματοποιούμε την πανελλαδική πανεργατική απεργία. Αλλά και στη συνέχεια, μετά την απεργία αυτή, διεκδικώντας τα αιτήματα που να εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Συνεχίζοντας αυτόν τον αγώνα και κλιμακώνοντάς τον στη συνέχεια, φτάνοντας μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, που πραγματικά οι εργαζόμενοι πρέπει να πρωτοστατήσουν για να στείλουν ένα μήνυμα καταδίκης στο δικομματισμό και στην πολιτική του», δήλωσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ