Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Μη δείχνεις...

«Πολλά χρόνιατώρα μας εκτελούν το μυαλό κι εμείς λέμε πως βρέχει. "Ο ανταγωνισμός εξασφαλίζει φθηνές τιμές". Βεβαίως! Οι μόνες τιμές που κρατάει χαμηλά ο ανταγωνισμός είναι οι τιμές που "προσφέρει" στους παραγωγούς. Εξίσου χαμηλές είναι οι αμοιβές που "προσφέρει" στους εργάτες. Ολα τα άλλα τα ακριβαίνει! Απ' το ψωμί έως τα βιβλία. Απ' την πρόσβαση στην τεχνολογία έως τα έξοδα για την (κατά φαντασία δωρεάν) παιδεία. Μιλούν τινές και λένε ορισμένοι για "ελεύθερον ανταγωνισμό". Πόσον "ελεύθερος" και πόσον "ανταγωνισμός"; Εως συγχώνευσης ή επιθετικής εξαγοράς; Εως χρεοκοπίας ή μονοπώλησης; Πολυεθνικές; Ολιγοπώλια; Τραστ; Μονοπώλια;

Διαλέξτε ποιων το κέρδος σας ενδιαφέρει περισσότερο, ποιοι θα σας απολύσουν με πιο ανθρώπινη διάθεση, ποιων κολοσσών το ιερό και απαραβίαστο δικαίωμα στη ληστεία δεν αντέχει την προοπτική σας να πάρετε σύνταξη, ποιους θα κάνει πλουσιότερους η όλο και πιο μεγάλη υπεραξία που πρέπει να παράγετε για να γίνεστε όλο και πιο φτωχοί... (...)

Βεβαίως! Η Μάικροσοφτ και οι Φαρμακευτικές Εταιρείες, οι Βιομηχανίες όπλων και οι Αδελφές του Πετρελαίου άλλην έγνοια δεν έχουν πάρεξ ελευθερίαν και γλώσσα. Μαικήνες! Φιλάνθρωποι (στα γκαλά) αγριάνθρωποι (στα ορυχεία, στις Τράπεζες, στις βιομηχανίες, στις υπηρεσίες) - έχουν κάνει τον πλανήτη κεφαλοτύρι αλλά, βεβαίως - βεβαίως, θα ήθελαν να προσφέρουν και στον Μήτσο απ' το Παγκράτι γνώση, εκπαίδευση, πρόσληψη (άνεργοι θα μείνουν οι άλλοι), έναν καλό μισθό, έναν καλύτερο, μπόνους, κάρτες, χρέη και μια καλή θηλιά να κρεμαστεί αν κάνει καμιά στραβή. Παράγινε το κακό τους (...)

Φοβισμένοιγεμάτοι κοριούς και κρυφές κάμερες, φακελωμένοι, καταναλώνουμε μαλακίες. Τις προσκυνάμε. Τις ψηφίζουμε. Τους ανάβουμε κεράκι! Τις πληρώνουμε. Τις λουζόμαστε... Κυρίες και κύριοι, χάνουμε...» (ο Στάθης Σ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

...Η γραμμή είναι «όλα μέσα κι όποιος τσιμπήσει»

«"Ανοιχτή πόλη"θα είναι η ονομασία της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα για τον Δήμο Αθήνας»(η είδηση στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ