Σάββατο 4 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ

ΜΕΓΚΕΝΗ: Σφίγγει για περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά η μέγκενη της υπερχρέωσης. Οι νέες αυξήσεις των επιτοκίων - που προβλέπεται να συνεχιστούν - ρίχνουν έξω τους προϋπολογισμούς όλων όσοι τα τελευταία χρόνια κάλυπταν οριακά τις ανάγκες διαβίωσης με την αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών. Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα έχουν τεράστια αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να χάσουν σπίτια, εξοχικά και ακριβά αυτοκίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με δανεισμό. Αλλά και όσοι απ' αυτούς καταφέρουν να πληρώνουν τις δόσεις των δανείων σίγουρα θα ρίξουν δραματικά το επίπεδο ζωής τους. Αν τώρα αυτές τις δυσκολίες τις αθροίσει κανείς σε εκείνες που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης είναι προφανές - παραδέχονται και βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος - ότι το πολιτικό κόστος για τη ΝΔ μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι δυσβάσταχτο» (ο Γ. Πολίτης στα ΝΕΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΙ; «Χτες το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνοντας τον αριθμό των φετινών εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - 82.268 θέσεις, 2.001 περισσότερες από πέρυσι - προχώρησε σε γενναιόδωρη αύξηση εισακτέων στα περιφερειακά ΤΕΙ και ΑΕΙ με ταυτόχρονη αριθμητική αποδυνάμωση των κεντρικών ιδρυμάτων. Ενδεικτικά, στα ΤΕΙ της περιφέρειας οι θέσεις αυξήθηκαν κατά 2.970 ενώ στα τμήματα των μεγάλων πόλεων μειώθηκαν κατά 1.390» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; Η κυβέρνηση της ΝΔ από το ξεκίνημα της θητείας της μέχρι και σήμερα υπήρξε σταθερά προσανατολισμένη στην προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων ευνοϊκών για το συμφέρον των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, εντάσσεται και η πολιτική των μεταρρυθμίσεων, με στόχο να λειτουργήσει αποτελεσματικά η ελληνική οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να βελτιωθεί το εισόδημα των μη προνομιούχων» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΞΕΧΝΑ ΣΕΡΒΕ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ: «Η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της από το Σεράγεβο μίλησε για το θέμα του Κοσσυφοπεδίου: Λύση, αλλά με σεβασμό στη σερβική μειονότητα» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ