Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Παράταση κάτω από την πίεση των αντιδράσεων

Συνεχίζεται πιο εντατικά η συγκέντρωση υπογραφών στο http://4ksm.kke.gr

Νέα εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση των απειλών για απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας. Στελέχη της Οργάνωσης συναντήθηκαν την Τετάρτη με τον υφυπουργό του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος επανέλαβε για άλλη μια φορά τις κατηγορίες ενάντια στην ΚΕΝ ότι: «λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα και πως ενεργεί ενάντια στο νόμο και το Σύνταγμα, επειδή παλεύει για την επαναστατική ανατροπή του σημερινού συστήματος». Φυσικά οι Τσέχοι νεολαίοι κομμουνιστές παρουσίασαν για άλλη μια φορά τις θέσεις τους και ο υφυπουργός δήλωσε πως θα τους απαντήσει σε 2-3 εβδομάδες για το τι εξέλιξη θα υπάρξει. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ακόμα παράταση της προθεσμίας που αρχικά είχε θέσει το υπουργείο Εσωτερικών για τις 31 Δεκέμβρη του 2005 και μετά για τις 4 Μάρτη του 2006.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παραδόθηκαν οι υπογραφές που είχαν συγκεντρωθεί στην ιστοσελίδα http://4ksm.kke.gr στην τσέχικη κυβέρνηση. Επίσης, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε τις υπογραφές και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οι εξελίξεις αυτές μας θέτουν σε ακόμα πιο αυξημένες ευθύνες να ενισχύσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη μας με την ΚΕΝ Τσεχίας, αλλά και την αντίδρασή μας σε αυτές τις αντικομμουνιστικές επιθέσεις. Ενας τρόπος είναι η συνέχεια της συγκέντρωσης υπογραφών στο http://4ksm.kke.gr. Χτες το βράδυ, οι υπογραφές είχαν ξεπεράσει τις 3.810 από πολλούς επώνυμους και ανώνυμους ανθρώπους από δεκάδες χώρες του πλανήτη μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ