Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΑΚ - ΔΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τεχνητός ο θόρυβος ανάμεσα σε κυβέρνηση και Εκκλησία

Τη θέση της για τη «διαμάχη» μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, τονίζοντας ότι «οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα λαϊκά στρώματα, απαιτείται πιο αποφασιστικά να συστρατευτούν στην πάλη για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα», αποκρούοντας τον κάλπικο διαχωρισμό που από κοινού κυβέρνηση και ιεραρχία επιδιώκουν να επιβάλουν.

Ξεκαθαρίζοντας ότι είναι σύμφωνη με τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες κι ότι αυτό θα έπρεπε να είχε λυθεί από καιρό, η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ τονίζει ότι ενώ η κυβέρνηση «επικαλείται την προστασία των "προσωπικών δεδομένων", την ίδια στιγμή προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα με τη συνθήκη Σένγκεν», για τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ομως «όταν μιλάνε για τρομοκρατία: στο στόχαστρό τους βρίσκεται το λαϊκό κίνημα και οι αγώνες του». Παράλληλα, η Εκκλησία ουσιαστικά επιδιώκει «την αναβάθμιση του ρόλου της στα δεδομένα της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στην ΕΕ» την οποία και δεν αμφισβητεί.

Η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση με τη συνεργασία της ιεραρχίας προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος του «εκσυγχρονισμού» και ταυτόχρονα ν' αποπροσανατολίσει το λαό από τα πραγματικά προβλήματα που γεννά η πολιτική της. Τονίζει ότι το πραγματικό δίλημμα είναι «με το λαό για τα πραγματικά του προβλήματα, κόντρα στην πολιτική της ΟΝΕ και της Νέας Τάξης του ιμπεριαλισμού ή με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», προσθέτοντας ότι προβάλει σαν ώριμη απαίτηση ο πλήρης διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους.

  • Για το ίδιο θέμα το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με συμφωνία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και «Συνεργασία», εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο διαφώνησε η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, γιατί πρόκειται για κείμενο που ενώ κάνει κριτική στην ηγεσία της Εκκλησίας, συγκαλύπτει την πολιτική της κυβέρνησης, συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό και στο στημένο παιχνίδι κυβέρνησης - Εκκλησίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ