Παρασκευή 3 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
14ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συμμετέχουν 43 μικρομηκάδες

Η εκπληκτική αφίσα του Φεστιβάλ
Η εκπληκτική αφίσα του Φεστιβάλ
Με 43 ταινίες μικρού μήκους και δύο σημαντικούς προσκεκλημένους σκηνοθέτες, τον δικό μας Μάνο Ζαχαρία και τον Πατρίς Λεκόντ, θα υποδεχτεί το κοινό το 14ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών στη Λάρισα. Οι δύο δημιουργοί θα τιμηθούν με τον «Χρυσό Ιππο» για την προσφορά τους στην 7η τέχνη. Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν από 27-30/3, ενώ οι φεστιβαλικές από 31/3-2/4.

Οι 17 ταινίες μικρού μήκους συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και οι 26 στο Μεσογειακό Διαγωνιστικό Τμήμα. Δύο «Χρυσοί Ιπποι» απονέμονται αντιστοίχως. Τα δύο ειδικά βραβεία της επιτροπής συνοδεύουν «Αργυροί Ιπποι». Επίσης απονέμονται τεχνικά βραβεία (φωτογραφία, μοντάζ, ηχοληψία) της Ενωσης Τεχνικών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης, βραβεία ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και βραβείο της ΚΟΝΤΑΚ για την καλύτερη ελληνική ταινία των δύο διαγωνιστικών προγραμμάτων. Η Σχολή Σταυράκου προσφέρει υποτροφία δωρεάν φοίτησης για σκηνοθεσία, σε σπουδαστή από το Νομό Λάρισας. Η ΓΓ Νέας Γενιάς καταβάλλει τα 1.500 ευρώ για το μεσογειακό διαγωνιστικό τμήμα. Ο μόνος φορέας που κατάργησε το έπαθλο (1.500 ευρώ) για το διεθνές διαγωνιστικό, είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιάσει η ηθοποιός Κατερίνα Βακαλοπούλου. Η φωτογραφία της αφίσας είναι της Χριστίνας Μπαρμπή (Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας).

Την 1/4, οι Πατρίς Λεκόντ και Μάνος Ζαχαρίας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο «Χατζηγιάννειο», όπου θα παρουσιαστούν και οι νέοι σκηνοθέτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ