Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ: «Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου μπήκαν στην αίθουσα της Βουλής με άλλον αέρα. Με ψυχολογία νίκης, που αποτυπώθηκε και στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο αρχηγών. Θετική έκπληξη ο κ. Αλαβάνος, που δεν κρύβει πια την αγωνία του να περάσει το "σκάφος του ΣΥΝ" από τις "συμπληγάδες πέτρες" των θολών ρευμάτων» (ο Παναγιώτης Δ. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ; «Προς μέτωπο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ κατά της επιστράτευσης. Νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ. Θα προτείνει στον ΣΥΝ από κοινού κατάθεση πρότασης νόμου» (στην πρώτη σελίδα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΝΑ ΜΑΝΤΡΩΣΕΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: «Ο κ. Κωνσταντόπουλος στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της ΠΓ πρότεινε ο Συνασπισμός να αναλάβει κεντρική πρωτοβουλία για να συντονιστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις να αποκρουστεί η κυβερνητική πολιτική (...) εκτίμησε ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν μπορούν στην παρούσα πολιτική συγκυρία να αντιμετωπίσουν την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική και ως εκ τούτου απαιτείται τα κόμματα της αντιπολίτευσης όχι μόνο να συντονίσουν τη δράση τους αλλά και να καταθέσουν μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας και διαρθρωτικών αλλαγών» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ: «Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ιδιαίτερα την ενεργό παρουσία του Κοινωνικού Φόρουμ στο κίνημα αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες και το χρήσιμο ρόλο του (...) σήμερα που (...) πρακτικές καπηλείας και χειραγώγησης των αγώνων, σαν αυτές που επέδειξαν δυνάμεις του ΚΚΕ στην απεργία των ναυτεργατών, δε συμβάλλουν στην πιο καθολική, ενωτική και αποτελεσματική ανάπτυξη των εργατικών κινητοποιήσεων» (αποσπάσματα από ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ/ ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ