Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Καταγγέλλει την παραμονή του «Τζον Μπόμπο» στους Καλούς Λιμένες

Πλατιά σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη στην αίθουσα του Δήμου Μοιρών

Την παρουσία και παραμονή του αμερικανικού πλοίου «Τζον Μπόμπο», συμφερόντων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, στην περιοχή των Καλών Λιμένων στο Δήμο Μοιρών και τη στάση που κρατάει για το θέμα αυτό η ελληνική κυβέρνηση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, τονίζοντας ότι εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της περιοχής και της Κρήτης γενικότερα, σε συνδυασμό με τους κινδύνους που εγκυμονεί η βάση της Σούδας. Παράλληλα καλεί όλους τους μαζικούς φορείς του νομού, ιδιαίτερα της περιοχής Μεσσαρά, σε πλατιά σύσκεψη, την Τρίτη 7 Μάρτη στην αίθουσα του Δήμου Μοιρών στις 7 το απόγευμα, με σκοπό το συντονισμό της δράσης και την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η Επιτροπή Ειρήνης στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει σε κάθε περίπτωση όπως και να χρησιμοποιείται η περιοχή από τον όμιλο Βαρδινογιάννη δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους. Γιατί, είτε η περιοχή χρησιμοποιείται και ως τόπος αναψυχής των πληρωμάτων των πλοίων του 6ου Στόλου με τις γνωστές συνέπειες υποβάθμισης της περιοχής (παρενοχλήσεις, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί κατοίκων, κ.ά.) όπως άλλωστε συμβαίνει στα Χανιά με τη βάση της Σούδας. Είτε, πολύ περισσότερο, το αγκυροβόλιο των Καλών Λιμένων, εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στην κατεύθυνση μετατροπής ολόκληρου του νησιού ως το κύριο ορμητήριο των πολεμικών τους επιχειρήσεων ενάντια στους λαούς της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και τα δύο δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους.

Και ακολούθως προσθέτει: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, όχι μόνο για τη σιγή ιχθύος που τηρεί για το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και για το ότι παραχωρεί στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές γην και ύδωρ, στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους στο βρώμικο πόλεμο κατά των λαών της περιοχής στο όνομα δήθεν της τρομοκρατίας που οι ίδιοι καλλιεργούν και υποθάλπουν.

Η περιοχή των Καλών Λιμένων, η Κρήτη γενικότερα, όπως αναφέρεται, δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ούτε των ιμπεριαλιστών, ούτε των Βαρδινογιάννηδων. Οι λαοί αγωνίζονται για να είναι νοικοκύρηδες στον τόπο τους».

Καταλήγοντας σημειώνουν: Συμμεριζόμενοι τις αγωνίες και τις αντιδράσεις του λαού της περιοχής καλούμε σε αγώνα για να μην επιτραπεί στους ιμπεριαλιστές και στους ντόπιους υπηρέτες τους να στρατιωτικοποιήσουν την περιοχή. Να μη γίνει αυτό που, ήδη, εδώ και πολλά χρόνια το έχουν κάνει σε άλλες περιοχές του νησιού (Σούδα Χανίων, αεροδρόμια Τυμπακίου, Καστελίου, ναυτική βάση «Κάβο Σίδερο», Ραντάρ Ζήρου και Μαράθου κ.ά.). Να μην επιτραπεί να μετατρέψουν την περιοχή σ' ένα ακόμα ορμητήριο κατά των λαών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ