Πέμπτη 2 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... εξισωτικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τις συλλογικές συμβάσεις η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον καινούριο υπουργό Εργασίας, Σάββα Τσιτουρίδη! Φανταστείτε, δηλαδή, τι θα γίνονταν αν δεν τις στήριζε...

Αλήθεια, πώς ακριβώς τις στηρίζει; Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την κατάργηση του 8ωρου που ψήφισε το καλοκαίρι; Μήπως, με την επιχειρούμενη αναβίωση και διεύρυνση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ ή μήπως με την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις πολύμορφα ενισχυόμενες ελαστικές εργασιακές σχέσεις;

Εκτός πια και θεωρεί, ότι δίνει στίγμα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέσω της εισοδηματικής πολιτικής της. Αυτή με την οποία οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βλέπουν το μισθό τους να μειώνεται...

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ να μας λέει ότι τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών πρέπει να αυξηθούν, γιατί υφίσταται θέμα ισότητας των δυο φύλων. Δεν μπορεί δηλαδή η ισότητα να επιτευχθεί με τη μείωση των ορίων ηλικίας των ανδρών; Κι αυτό ισότητα είναι.

Βέβαια, όπως όλοι ξέρουμε, η γενική αντίληψη της ΕΕ και των κυβερνώντων (χτεσινών και σημερινών) λέει, ότι πρέπει να εξισωθούμε όλοι προς το χειρότερο και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, αφού η «οικονομία» πρέπει να γίνει «ανταγωνιστική». «Ολοι κάτω», αυτό είναι το σύνθημά τους!

Οχι μόνον άνδρες και γυναίκες, αλλά δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, «παλιοί» και «καινούριοι» εργαζόμενοι, εργαζόμενοι διοίκησης και παραγωγής, οι πάντες να εξισωθούν στο χειρότερο.

Βέβαια, στο όλοι δε συμπεριλαμβάνονται οι κεφαλαιοκράτες και τα κέρδη τους. Αλλωστε, όταν κάποιοι χάνουν, κάποιοι πρέπει να κερδίζουν. Ε, αν αυτοί είναι οι επιχειρηματίες, είναι αφ' ενός... τυχαίο και αφ' ετέρου ωφέλιμο, αφού ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρήσεων.


Γρηγοριάδης Κώστας

Μέσα σ' ολ' αυτά «κολλάνε» και όσα ακούμε από πολλούς (και κυρίως από διάφορους «προοδευτικούς») περί «κοινωνικής ευθύνης» και «κοινωνικής αλληλεγγύης».

Και σε ό,τι αφορά στην αλληλεγγύη είναι βέβαιο, ότι χρειάζεται στους εργαζόμενους, πλην όμως, για να ανατρέψουν λογικές όπως οι παραπάνω και πολιτικές που εκπορεύονται από αυτές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ