Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΕΒΕΖΑ
«Εφυγε» πρόωρα ο σ. Τάσσος Ρεμπής

Η Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, συγκλονισμένοι, ανακοινώνουν με βαθιά θλίψη, το θάνατο του συντρόφου Τάσσου Ρεμπή, που μας «άφησε» ξαφνικά στα 49 χρόνια του, στις 21 Φλεβάρη 2006.

Σύσσωμη η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ και η κοινωνία της ιδιαίτερης πατρίδας του τον αποχαιρέτησε στο Θεσπρωτικό στις 22 Φλεβάρη 2006. Αποχαιρέτησε τον αταλάντευτο κομμουνιστή, τον ασυμβίβαστο αγωνιστή για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Με τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα και τη γενικότερη στάση του τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ στα τριάντα χρόνια αδιάλειπτης κομματικής ζωής και δράσης.

Ο σ. Ρεμπής από μικρός εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα και οργανώθηκε στην ΚΝΕ στη Λάρισα όπου σπούδαζε και σε συνέχεια στο ΚΚΕ. Γνώρισε τις δοκιμασίες που πέρασε το ΚΚΕ και βγήκε με ψηλά το κεφάλι.

Ιδιαίτερα δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα της νεολαίας, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο αγροτο-συνεταιριστικό κίνημα, στο πολιτιστικό και φιλειρηνικό κίνημα.

Διατέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ διαφόρων συλλόγων.

Εκ μέρους της ΝΕ Πρέβεζας ο γραμματέας Σταύρος Βλάχος απηύθυνε το ύστατο χαίρε στο σύντροφο Τάσσο. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική και καθοριστική του συμβολή να σταθεί όρθιο το ΚΚΕ στην περιοχή, διατηρώντας τον επαναστατικό του χαρακτήρα και τη μαρξιστική-λενινιστική του ιδεολογία τη δύσκολη περίοδο της ανατροπής των σοσιαλιστικών χωρών και της εσωκομματικής κρίσης του 1991. Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσπρωτικού, ο Φ.Παπαφωτίου, ενώ στεφάνι απέστειλε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προς τιμήν και στη μνήμη του συντρόφου Τάσσου, οι προγραμματισμένες για χτες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την αποκριά στο Δήμο Θεσπρωτικού από το Πολιτιστικό Σύλλογο δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Τάσσου.

Στη μνήμη του συντρόφου τα μέλη της ΝΕ Πρέβεζας πρόσφεραν 300 ευρώ στην Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας και συμφοιτητές και σύντροφοι από τη Λάρισα 160 ευρώ στην ΚΟ Πρέβεζας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ