Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ
Στο απεργιακό μέτωπο

Απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που δυναμιτίζει τις εργασιακές τους σχέσεις

Η Ελπίδα Παντελάκη με τους απεργούς οδηγούς φορτηγών στο Ικόνιο
Η Ελπίδα Παντελάκη με τους απεργούς οδηγούς φορτηγών στο Ικόνιο
Σε απεργιακό αγωνιστικό αναβρασμό βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και το Ικόνιο, όπου οι οδηγοί φορτηγών προχώρησαν χτες σε 24ωρη πανελλαδική απεργία με κεντρικό αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης (συζητείται στη Βουλή) που ανατρέπει εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Στο Ικόνιο, στο Σταθμό των Εμπορευματοκιβωτίων, οδηγοί φορτηγών συγκεντρώθηκαν στο χώρο για να διαδηλώσουν ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο επιχειρεί να καταργήσει την υπαλληλική ιδιότητα των οδηγών φορτηγών και να τους μετατρέψει σε... ελεύθερους επαγγελματίες. Το αποτέλεσμα αυτής της «αναβάθμισης» θα είναι η κατάργηση των υπαρχουσών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του ωραρίου εργασίας - με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των οδικών μεταφορών - καθώς και η κατάργηση της εβδομαδιαίας ανάπαυσης.

Στο πλευρό των οδηγών απεργών, στο Ικόνιο, βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, η οποία στη σύντομη παρέμβασή της ανέφερε πως «το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα σας και καλεί την κυβέρνηση, έστω και την τελευταία στιγμή, να το αποσύρει. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το νομοσχέδιο έχουν ψηφίσει υπέρ της αρχής, όχι μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέχεια επισήμανε πως «τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους είναι κοινά και αποτελούν αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου». Και καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη «οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων που αγωνίζονται να βρεθούν σε κοινό μέτωπο αγώνα και να στρέψουν τα βέλη τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που είναι υπεύθυνη για την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ