Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
Περιμένει ακόμα την αποκατάσταση των ζημιών

Από τον περασμένο Νοέμβρη έχει καταστραφεί από την κακοκαιρία ο εξωτερικός λιμενοβραχίονας στο λιμάνι της Αλοννήσου και τα κύματα προκαλούν ζημιές ακόμα και στα καταστήματα που βρίσκονται εκεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή παρέμβαση.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, αλλά ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας απάντησε ότι το υπουργείο του δεν έχει καμία αρμοδιότητα για την εκτέλεση δημοσίων έργων, αφού αυτά γίνονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Είπε ότι κλιμάκια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκτίμησαν τις ζημιές και ήδη υπάρχει μια μελέτη αποκατάστασής τους, ενώ το Λιμενικό Ταμείο έκανε εκ νέου μελέτη και παρέπεμψε το θέμα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Ο Ν. Γκατζής υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι πως η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τα απαραίτητα κονδύλια για να προχωρήσει στα αναγκαία έργα, ενώ από την καταστροφή αναδείχτηκαν οι κακοτεχνίες στην κατασκευή του έργου. Αποτέλεσμα της μη αποκατάστασης των ζημιών, είπε ο βουλευτής, είναι ότι σήμερα πρακτικά δεν υπάρχει λιμάνι και τα κύματα μπαίνουν στη χερσαία ζώνη. Το έργο, τόνισε, πρέπει να γίνει άμεσα, όπως πρέπει να γίνουν και οι λιμενοβραχίονες στο αλιευτικό καταφύγιο και να επισκευαστούν οι αγροτικοί δρόμοι που έχουν καταστραφεί τελείως. Ολα αυτά είπε ο Ν. Γκατζής προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας για την επιβίωση στο νησί, γιατί με δέκα μποφόρ κακοκαιρία δε θα έχει λιμάνι η Αλόννησος και δε θα μπορούν να πιάσουν λιμάνι ούτε τα ταχύπλοα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ