Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις

Στις 27 Φλεβάρη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

Ολοκληρώθηκε χτες ο κύκλος των αγορεύσεων των δικηγόρων της υπεράσπισης στη δίκη για το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, που βούλιαξε στις 26 Σεπτέμβρη 2000 στη θάλασσα της Πάρου, με 81 νεκρούς. Με το τέλος των αγορεύσεων ολοκληρώθηκε και η δίκη, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται για τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη.

Οι αγορεύσεις αυτές, των συνηγόρων του προέδρου της πλοιοκτήτριας εταιρίας HSW (τότε MFD) Κ. Κληρονόμου και του Ν. Βικάτου, ήταν εξίσου προκλητικές με τις προηγούμενες, αφού μίλησαν για την «καλή» κατάσταση, τόσο του πλοίου όσο και των σωστικών μέσων. Ειδικότερα, ο δικηγόρος του Κ. Κληρονόμου, Δ. Κωνσταντινίδης, θεώρησε εξ ολοκλήρου υπεύθυνο για την πρόσκρουση και το ναυάγιο τον υποπλοίαρχο Αν. Ψυχογιό, καθώς όπως είπε είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση, ενώ το γεγονός ότι τα σωστικά ήταν για τα σκουπίδια, το θεώρησε ...αμελητέο.

Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και η αγόρευση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος θεώρησε ότι όλα τα σωστικά ήταν «υπερεπαρκή ώστε να μπορεί να σωθεί ο κόσμος», ενώ οι ελλείψεις που υπήρχαν σε σφυρίχτρες και λαμπάκια, για το συνήγορο του προέδρου της εταιρίας «στερούνται νομικού ενδιαφέροντος»! Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των εφοπλιστών και στη δίκη του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ».

Να σημειωθεί όμως ότι το βράδυ του ναυαγίου οι ελλείψεις αυτές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για αυτούς που πάλευαν με τα κύματα, αφού κάποιοι που δεν είχαν, όχι λαμπάκι και σφυρίχτρα, αλλά σωσίβιο, πνίγηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ