Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καυγάς για τα «μάτια» των Βρυξελλών...

Παιχνίδι εντυπώσεων για τις «μυστικές» επαφές της Β. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες

Ιλαροτραγωδία θύμισε η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τις «μυστικές» επαφές της Β. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνοντας εκτός των άλλων ότι οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων «σκοτώνονται» για να έχουν απευθείας επαφές με τους αξιωματούχους της Κομισιόν.

Η κυβέρνηση, αρχικά διά στόματος Γ. Αλογοσκούφη και στη συνέχεια του Θ. Ρουσόπουλου, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για «κρυφή ατζέντα» επαφών με αξιωματούχους της Κομισιόν, μη διστάζοντας μάλιστα να αφήσει σαφείς υπαινιγμούς ότι σε αυτές τις επαφές δεν προωθούν τα... εθνικά συμφέροντα.

«Τι σκοπό είχε» η συνάντηση της Β. Παπανδρέου με τον αρμόδιο επίτροπο για τα Οικονομικά Χ. Αλμούνια, αναρωτήθηκε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας στο ίδιο μήκος «αν υπάρχει κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες».

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την «καχυποψία» του για την επίσκεψη της Β. Παπανδρέου, επικαλέστηκε ότι «στο παρελθόν διακρίθηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην υπονόμευση θεμάτων», αναφέροντας ως παράδειγμα την επιστολή που είχαν στείλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τρεις βουλευτές του για την απογραφή, την επιστολή του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη, που ζητούσε την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το άρθρο 14 παρ. 9 του Συντάγματος για το βασικό μέτοχο.

«Το ΠΑΣΟΚ, όταν πηγαίνει στις Βρυξέλλες και συναντάται, οφείλει, όχι για λόγους πολιτικής αβρότητας, αλλά για λόγους πολιτικής τακτικής και στρατηγικής, να ανακοινώνει τα ραντεβού. Να λέει για ποιο λόγο συζητά, ποια θέματα συζητά», αξίωσε ο Θ. Ρουσόπουλος, εκφράζοντας επιφυλάξεις αν είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων. «Μακάρι να πηγαίνει και να συζητά υπέρ των εθνικών συμφερόντων, αλλά έχουμε παραδείγματα όπου οι συζητήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες δεν ήταν υπέρ των εθνικών συμφερόντων», υποστήριξε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Θ. Ρουσόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση συνδέει την επίσκεψη της αρμόδιας για την οικονομία τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ με την επικείμενη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, όπου συζητείται η πορεία των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας.

Β. Παπανδρέου: Υποχρέωσή μου...

Απαντώντας στις δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη, η Β. Παπανδρέου ανέφερε ότι «οι συναντήσεις των Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης με εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης των χωρών - μελών είναι συνήθης διαδικασία και αποτελεί υποχρέωσή τους».

Η ίδια, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Φλας», δήλωσε ότι βρέθηκε στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του προεδρείου του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» και πρόσθεσε ότι «η συνάντηση με τον κ. Αλμούνια είχε κλειστεί εδώ και 10-15 μέρες» και ανέφερε ότι είχε ενημερώσει και τους δημοσιογράφους.

Η Β. Παπανδρέου, οξύνοντας τη δικομματική αντιπαράθεση, μίλησε για κινήσεις «πανικού» και «αποπροσανατολισμού» από την κυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενη στον Γ. Αλογοσκούφη και τις δηλώσεις του «περί υπονόμευσης» ανέφερε ότι «δυστυχώς, τα έχει καταφέρει μόνος του πολύ καλά με τη δήθεν απογραφή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ