Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιμένει ο Βαν Ντερ Λίντεν

«Δεν έχω καμιά ένδειξη τώρα ότι το θέμα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη» με τη φράση αυτή απάντησε χτες ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ρενέ Βαν Ντερ Λίντεν, ενημερώνοντας τις αρμόδιες διαρκείς επιτροπές της Βουλής, σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Βρεττού, για το τι «μέλλει γενέσθαι» αναφορικά με το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Πάντως, ο Ρ. Βαν Ντερ Λίντεν, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα, διευκρίνισε ότι η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της Ευρώπης καταρτίζεται από τα μέλη. Παράλληλα, επανέλαβε ότι πρόκειται για προσπάθεια καταδίκης εγκλημάτων σε συγκεκριμένες χώρες και όχι των κομμουνιστικών κομμάτων.

Σχολιάζοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, σημείωσε πως «δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για κριτική ορισμένων καθεστώτων, αλλά για μια διακήρυξη που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τα κράτη που είχαν σοσιαλιστικά καθεστώτα. Ενα κυνήγι μαγισσών που εδώ στη χώρα μας το γνωρίσαμε». Παράλληλα, ο Ορ. Κολοζώφ έθεσε ερώτημα σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, καθώς και για την απαγωγή Ελληνα πολίτη στη Βουλγαρία από τη ΣΙΑ. Σε αυτό ο Ρ. Βαν Ντερ Λίντεν αρκέστηκε να απαντήσει ότι «δε θέλω να παρέμβω στη δική σας συζήτηση», αλλά στόχος είναι «να συγκεντρώσουμε πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ