Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εχθρός τους πάντα...

...και αποκλειστικός, ο εργάτης που αξιώνει δική του την εξουσία

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»
Ξέχνα τα εξάστηλα του αστικού Τύπου...

Ψάξε πίσω από τις λέξεις, εκεί στα ψιλά των μέσα κειμένων,

όχι για να μάθεις αυτό που ήδη ξέρεις, ότι οι πολυεθνικές βγάζουν κέρδος από τον προγραμματισμένο θάνατό σου, ούτε βέβαια για τη φοράδα που μαγάρισε το σαλόνι...

Ψάξε εκεί πίσω στα ψιλά, όχι για να μάθεις τι σχεδιάζουν για σένα (έτσι κι αλλιώς πουθενά, εκτός από τον «Ριζοσπάστη», δε θα βρεις ότι η οδηγία «Μπολκεστάιν» δεν είναι γενικά μια κακή οδηγία, αλλά η αυτονόητη εφαρμογή της βασικής συνθήκης, αυτής του Μάαστριχτ, που κατοχυρώνει τις ελευθερίες - ασυδοσία του κεφαλαίου και, άρα, σε δουλεύουν άγρια όσοι δήθεν αντιτίθενται σε πλευρές της οδηγίας, αλλά προφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού τη βασική συνθήκη). Ψάξε στα ψιλά, για να δεις πόσο πολύ «κότσο» σε θεωρούν, την ώρα που κραυγάζουν γι' αυτήν, ή, την άλλη πλευρά των υποκλοπών, την ώρα που υπερασπίζουν με νύχια και με δόντια το σύστημα, που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς να παρακολουθεί κάθε λεπτό και στιγμή όποια πιθανή εστία - όχι αντίστασης - απλής διαφοροποίησης.

Ο επαγγελματίας του ΝΑΤΟ, που καταγγέλλεται ως μόνος υπεύθυνος, και η αξίωση να δηλώσει μετάνοια ο Καραμανλής, γιατί ίσως κάποιος από τους υπουργούς του άφησε υπόνοιες ότι μπορεί και να ενέχονται Αμερικάνοι στην υπόθεση, είναι όψεις του ίδιου νομίσματος προπαγάνδας.

Εδώ που έχουμε φτάσει, δεν τους φτάνει πια ούτε το περίφημο «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» του τότε Σημίτη, ούτε η προσφορά του σημερινού Παπανδρέου, που πασχίζει να πείσει πως δε φταίει τίποτα άλλο παρά η κακή διαχείριση της υπόθεσης. Θέλουν να είναι απόλυτο το ξεβράκωμα. Γιατί θέλουν απόλυτη την υποταγή.

Δηλώνουν ευθέως πως δεν τα έδωσαν όλα για την επικράτηση της αντεπανάστασης για να τους προκύψουν αργότερα «θύλακες αντίστασης». Προφητικό εκείνο το δάκρυ του Μίσα για ένα αντάμωμα, που όμοιό του δύσκολα θα ξαναζήσουν οι λαοί. Τώρα, πρέπει να ξέρεις, από την ίδια σου την εμπειρία, πως όταν ακούς για «ολυμπιακή εκεχειρία» κάποια κάμερα σε ψάχνει. Κι όσο εσύ ψάχνεις να βρεις αν είναι ο γαλατάς που σε ξυπνά, φίδι μαύρο κολοβό, μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, θα στήνει κατηγορητήριο για το μέγα έγκλημά σου: Μια εξέγερση που τόλμησε να επιβάλει - έστω και για 70 χρόνια - εξουσία εργατών.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ