Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σαν τη σαρανταποδαρούσα είναι το κύκλωμα των υποκλοπών

Η υπόθεση των υποκλοπών είναι μια σαρανταποδαρούσα όπου το κορμί είναι ενιαίο, τα πόδια σαράντα και το θέμα αυτό δεν μπορεί κανένας να το βλέπει με κατακερματισμό, τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δήλωση που έκανε για το θέμα. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Θέλω να εξηγήσω γιατί υποστηρίζουμε ότι δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε επιθυμία να μπει το νυστέρι πάρα πολύ βαθιά.

Αλλοι υποστηρίζουν ότι αυτοί που αποφάσισαν την υποκλοπή είναι οι ΗΠΑ και η CIA, άλλοι για τη Μοσάντ, άλλοι λένε ότι είναι βρετανοσουηδική συνεργασία, άλλοι μιλάνε για συγκεκριμένους επιχειρηματίες, άλλοι λένε για αυτονομήσεις δικτύων παρακολούθησης, κλπ.

Κατά τη γνώμη μας έχουμε να κάνουμε με μία σαρανταποδαρούσα: Το κορμί είναι ενιαίο, τα πόδια 40 και το πράγμα δεν μπορεί κανένας να το βλέπει με κατακερματισμό. Εδώ αποδεικνύεται το εξής: Κράτος, κυβέρνηση, κόμματα εξουσίας, διεθνείς μυστικές υπηρεσίες, ηγετικές δυνάμεις-ναυαρχίδες του ιμπεριαλιστικού κόσμου, οι ΗΠΑ αλλά και ευρωπαϊκές χώρες, έχουν διαμορφώσει έναν ενιαίο πολυπλόκαμο μηχανισμό παρακολούθησης πριν από όλα των λαϊκών κινημάτων αλλά και μεταξύ τους αλληλοπαρακολούθησης, λόγω των ανταγωνισμών που έχουν και που είναι και πολιτικοί και οικονομικοί.

Οι επιχειρηματίες είναι μέσα σε αυτό το κόλπο. Είναι ένα πράγμα κράτος και επιχειρηματίες. Μπορεί να εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο στη δημόσια ζωή, μπορεί να έχουν ιδιαίτερα και επιμέρους συμφέροντα, αλλά κινούνται στην ίδια ρότα. Γι' αυτό, λοιπόν, πιστεύουμε ότι ακόμα και εάν αποδειχθεί ότι κάποια πρόσωπα έχουν μια προεξέχουσα ευθύνη στις υποκλοπές, δεν πρόκειται να ομολογηθεί η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι σήμερα ο ιμπεριαλισμός αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να μπορεί να φιμώσει τους λαούς και να βρίσκει έναν καλύτερο τρόπο στη διανομή της πίτας.

Διαφωνούμε με την καλλιέργεια ενός αισθήματος ότι είμαστε ανήμποροι να κάνουμε οτιδήποτε, γιατί ο καθένας μας παρακολουθείται από κάποιον ή από κάποιους. Ολα αυτά τα πράγματα μπορούν να παραμεριστούν εάν αποφασίσουμε πιο δυναμικά και μαζικά την οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσης. Τότε δε σε νοιάζει ποιος παρακολουθεί τον αγώνα. Δεν υπάρχει πιο διαφανής αγώνας από την ταξική πάλη. Ας παρακολουθούν ό,τι θέλουν, δεν παθαίνουμε τίποτα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παλέψουμε για το ξήλωμα αυτών των μηχανισμών, αλλά η αναμέτρηση δεν μπορεί να γίνεται με τον τρόπο που πάει να γίνει σήμερα. Η αναμέτρηση είναι παλεύουμε για να ξηλωθούν οι μηχανισμοί, το λαϊκό κίνημα είναι πολύ πιο ισχυρό από αυτούς που το παρακολουθούν».

Για το θέμα της άσκησης διώξεων κατά συγκεκριμένων ατόμων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση είπε:

«Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η κυβέρνηση έπρεπε να έχει κάνει παρέμβαση από την πρώτη στιγμή που έμαθε την υπόθεση, τουλάχιστον όσον αφορά τη VODAFONE. Νομίζω ότι αυτό δεν ήταν ένα θέμα για το οποίο έπρεπε να μιλήσει η Δικαιοσύνη. Οταν θέλει η κυβέρνηση στέλνει τους μηχανισμούς καταστολής "ατάκα και επιτόπου". Πέρα όμως από εκεί, εμείς λέμε ότι γι' αυτούς που θα βρεθούν ευθύνες πρέπει να διωχθούν, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα κοροϊδέψουμε τον ελληνικό λαό, όταν διωχθούν πέντε, να ξεχάσει τη μήτρα αυτού του προβλήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ