Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η εταιρία μπορεί να κλείσει» είχε πει ο Κ. Τσαλικίδης

Το είχε εκμυστηρευτεί στην αρραβωνιαστικιά του, τρεις μέρες πριν από το θάνατό του - «Κάτι δεν πάει καλά με την εταιρία», είχε γράψει σε ένα τετράδιο

Eurokinissi

Ενα τετράδιο - ημερολόγιο του νεκρού Κώστα Τσαλικίδη κατέθεσε χτες στον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, που διερευνά την υπόθεση του θανάτου του στελέχους της Vodafone, ο αδελφός του Παναγιώτης Τσαλικίδης. Ο φερόμενος από τις Αρχές ως αυτόχειρας είχε αρχίσει να γράφει στο τετράδιο αυτό δύο μήνες πριν από το θάνατό του. Η τελευταία φορά που είχε γράψει ήταν 9 μέρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του. Οι πιο πολλές εγγραφές αφορούν τεχνικά θέματα. Σε κάποιο όμως σημείο γράφει στα αγγλικά: «Κάτι δεν πάει καλά με την εταιρία». Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό η Σάρα Γαλανοπούλου, αρραβωνιαστικιά του Κώστα Τσαλικίδη, όταν κατέθεσε στον εισαγγελέα πριν τρεις μέρες, μεταξύ άλλων, είπε πως της είχε εκμυστηρευτεί την εκτίμησή του ότι «η εταιρία μπορεί να κλείσει».

Το ημερολόγιο του Τσαλικίδη το βρήκε στο σπίτι του ο αδελφός του το Σάββατο μετά από λεπτομερή έρευνα που έκανε. Από τις δικαστικές αρχές η πολύωρη κατάθεση του Παναγιώτη Τσαλικίδη στον εισαγγελέα αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Χτες, εξάλλου, η οικογένεια Τσαλικίδη κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για τα αδικήματα της συνέργειας σε αυτοκτονία και της υπεξαγωγής εγγράφου, ζητώντας να ερευνηθεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας του παιδιού τους. Παράλληλα, ζητούν την εκταφή της σορού και διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της οικογένειας Θεμιστοκλής Σοφός είπε ότι μεταξύ των μαρτύρων που θα προτείνονται στη μήνυση θα είναι και στέλεχος της εταιρίας στο οποίο, σύμφωνα με την οικογένεια, ο Κ. Τσαλικίδης, 20 μέρες πριν την αυτοκτονία του, είχε υποβάλει παραίτηση που δεν είχε γίνει αποδεκτή. Είπε, επίσης, ότι η οικογένεια προτίθεται να διορίσει τεχνικό σύμβουλο για τον έλεγχο του server της εταιρίας, αλλά και για άλλα θέματα τεχνικής φύσεως. Τέλος, είπε ότι η οικογένεια δεν αποδίδει καμία σκοπιμότητα στο ότι δε συσχετίστηκαν οι δύο δικογραφίες αυτοκτονίας και υποκλοπών και έχει την πρόθεση να βοηθήσει όσο μπορεί την έρευνα του Γιάννη Διώτη.

Σήμερα ο δικηγόρος πρόκειται να ταξιδέψει στο Λονδίνο προκειμένου, όπως ανέφερε, να συναντήσει στελέχη της Vodafone.

Σε συνέντευξη, πάντως, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο Παναγιώτης Τσαλικίδης σημειώνει πως όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότερο πιστεύει ότι ο αδελφός του δεν αυτοκτόνησε και ο θάνατός του δεν ήταν άσχετος με τις υποκλοπές, επισημαίνοντας ότι δεν ήξερε τίποτα γι' αυτές. Οπως λέει, ο αδελφός του ποτέ δεν του μίλησε για κάτι τέτοιο και το μόνο που του μετέφερε ήταν ότι τον τελευταίο καιρό ένιωθε πιεσμένος από πράγματα που συνέβαιναν στην εταιρία.

  • Στο μεταξύ, παράσταση Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε χτες στον 24ο τακτικό ανακριτή Γιώργο Ακτύπη που διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση των υποκλοπών, ο Αντώνης Βγόντζας, δικηγόρος του Βασίλη Κατσικέα, μέλους της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ιδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας», της οποίας δύο από τα τηλέφωνα περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των τηλεφωνικών υποκλοπών που δόθηκε από την κυβέρνηση στη δημοσιότητα. Ο Αντ. Βγόντζας είπε ότι αυτά τα δύο τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν από το ζεύγος Κατσικέα. Εάν, τελικά, η παράσταση Πολιτικής Αγωγής γίνει δεκτή, τότε θα ερευνηθεί εάν η απόθεση Κατσικέα σχετίζεται με την υπόθεση των υποκλοπών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ