Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απαγωγές από τη CIA

Οταν πριν λίγο καιρό έβλεπε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως έχουν απαχθεί, κρατηθεί και ανακριθεί από μυστικές υπηρεσίες Πακιστανοί διαμένοντες στην Ελλάδα, η κυβέρνηση παρίστανε τον «ψόφιο κοριό», προβαίνοντας σε διαψεύσεις. Το ίδιο έπραξε και με το θέμα που αφορούσε στις πτήσεις αεροπλάνων της CIA που μετέφεραν κρατούμενους υπόπτους για «τρομοκρατία», τα οποία χρησιμοποιούσαν ευρωπαϊκά αεροδρόμια για την εξυπηρέτησή τους, και ελληνικά μεταξύ αυτών.

Χτες, η αποκάλυψη από το «Ποντίκι» πως ένας Ελληνας, ο Β. Κατσικέας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, απήχθη στη Σόφια από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, κρατήθηκε και ανακρίθηκε, ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που και οι πέτρες πια γνωρίζουν: πως οι υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών δρουν ανεξέλεγκτες, ασύδοτες, τοποθετώντας ένα πυκνό πλέγμα εγκλωβισμού των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πως ο διαβόητος πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» δεν είναι παρά η κωδική ονομασία του πολέμου κατά των λαών και των δικαιωμάτων τους, η σιδερένια μπότα που επελαύνει, ισοπεδώνοντας ακριβές κατακτήσεις που σήκωσαν το μπόι του εργαζόμενου ανθρώπου λίγο ψηλότερα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί πια να παριστάνει την ανήξερη. Τα ίδια τα γεγονότα την καθιστούν υπόλογη. Το ίδιο και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ηξεραν εδώ και καιρό για την απαγωγή του Β. Κατσικέα. Ηταν σε γνώση τους και οι απαγωγές των Πακιστανών και οι «αερομεταφορές» της CIA. Είναι σε γνώση τους η εν γένει δραστηριότητα τέτοιων «ευαγών ιδρυμάτων». Οπως, άλλωστε, γνώριζαν και την ύπαρξη του συστήματος υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κορωνίδα των γενικευμένων παρακολουθήσεων σε βάρος του λαϊκού εργατικού κινήματος και των δραστηριοτήτων του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη όχι απλά γιατί ήξερε και προσποιούνταν την ανήξερη, είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, γιατί με την πολιτική τους συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός νομικού πλαισίου που καθιστούν τέτοιες ενέργειες νόμιμες. Μαζί ψήφισαν τους τρομονόμους για να λειτουργήσουν αυτοί ως φόβητρο για το λαϊκό κίνημα, αποδέχτηκαν και υπέγραψαν τις συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ που ευνοούν την αυθαίρετη δράση των μυστικών υπηρεσιών και παραβιάζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Είναι συνυπεύθυνες για την κατρακύλα αυταρχισμού και καταστολής και πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτήν.

Η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων του τελευταίου διαστήματος χτυπά συναγερμό για τον ελληνικό λαό, το λαϊκό κίνημα, το εργατικό κίνημα. Μας θέτουν όλους προ μεγάλων ευθυνών, προ του απαράγραπτου χρέους να δυναμώσουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη πριν να είναι αργά, να υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, θέτοντας στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας το αίτημα για κατάργηση τώρα όλων των τρομοσυμφωνιών.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ