Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΚ ΑμΕΑ
Γυρίστε την πλάτη στους συμβιβασμένους

Διακήρυξη της παράταξης, ενόψει του συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρίες

Να παλέψουν για γνήσιο συνέδριο και ενάντια στο καταστατικό πραξικόπημα της ΕΣΑΕΑ, καλεί τους ανάπηρους η ΕΣΚ ΑμΕΑ
Να παλέψουν για γνήσιο συνέδριο και ενάντια στο καταστατικό πραξικόπημα της ΕΣΑΕΑ, καλεί τους ανάπηρους η ΕΣΚ ΑμΕΑ
Να γυρίσουν την πλάτη τους στη συμβιβασμένη ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), να πουν όχι στο νόθο συνέδριο και στο καταστατικό πραξικόπημα που ετοιμάζει, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης στις αναπηρικές οργανώσεις και να ενισχύσουν τον αγωνιστικό πόλο στο αναπηρικό κίνημα και την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ), που μπήκε μπροστά στους αγώνες για τα δικαιώματα των αναπήρων και των οικογενειών τους, καλεί τους ανάπηρους η ΕΣΚ ΑμΕΑ, στη διακήρυξή της, ενόψει του συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ) που αρχίζει αύριο στην Αθήνα.

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ υπογραμμίζει ότι η ζωή των αναπήρων και των οικογενειών τους έχει χειροτερεύσει δραματικά σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που στηρίχτηκε απ' όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.

Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΣΑΕΑ

Αυτή η πολιτική προχώρησε και με την ομόθυμη στήριξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και της λεγόμενης ΕΣΑΕΑ, επισημαίνει η ΕΣΚ ΑμΕΑ. Η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ - συνεχίζει - χρόνια τώρα συνειδητά έβαλε πλάτη να περάσουν διάφορα μέτρα ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών, καλλιέργησε αυταπάτες στους ανάπηρους, δεν αντιτάχθηκε στους βασικούς άξονες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ποτέ δεν προέβαλε αιτήματα που ν' απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων. Ενώ τώρα προετοιμάζει ένα ακόμα συνέδριο νοθείας και καταστατικό πραξικόπημα.

«Το λέμε καθαρά, αν μαζικά οι ανάπηροι δεν τους γυρίσουν την πλάτη, δε στρατευτούν σε ένα συλλογικό ριζοσπαστικό πόλο, η κατάσταση δεν πρόκειται ν' αλλάξει», υπογραμμίζει η παράταξη. Και καλεί τους ανάπηρους να παλέψουν για τον εκδημοκρατισμό του αναπηρικού κινήματος, για πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους στους τόπους δουλιάς, δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή, με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς. Για δουλιά σε όλους τους ανάπηρους ικανούς προς εργασία κ.ά.

Ολοφάνερη νοθεία

Σωρεία παραβιάσεων του νόμου και του καταστατικού στις διαδικασίες εκλογής των αντιπροσώπων στο συνέδριο διαπίστωσαν στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ και υποψήφιοι στο συνέδριο, που πραγματοποίησαν μετ' εμποδίων έλεγχο των εγγράφων στα γραφεία της ΕΣΑΕΑ, με αποτέλεσμα να εκτιμούν ότι τουλάχιστον οι μισοί απ' τους 1.400 συνέδρους είναι εκλεγμένοι παράνομα και καταχρηστικά. Η ηγεσία βέβαια της ΕΣΑΕΑ, προκειμένου να συγκαλύψει τη νοθεία, «μπλοκάρισε» δυο φορές τη διαδικασία του ελέγχου και εξακολουθεί να αρνείται τον πλήρη έλεγχο των παραστατικών.

Τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ διαπίστωσαν ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑΕΑ νομιμοποίησε 74 αντιπροσώπους στο συνέδριο από το Νομαρχιακό Σωματείο ΑμΕΑ Κιλκίς, ενώ, σύμφωνα με την κατάσταση ψηφισάντων, αντιστοιχούν σε αυτήν 69 αντιπρόσωποι. Επίσης ότι για την εκλογή αντιπροσώπων από την Εταιρία Αυτισμού από τους 260 ψηφίσαντες, οι 174 ψήφισαν με εξουσιοδότηση, διαδικασία η οποία απαγορεύεται ρητά από το καταστατικό της ΕΣΑΕΑ. Περαιτέρω, διαπίστωσαν ότι κατά παράβαση του Καταστατικού εγγράφηκαν ως σύνεδροι αντιπρόσωποι από νομαρχιακά σωματεία. Μετά από αυτά, 23 μέλη αναπηρικών οργανώσεων απέστειλαν εξώδικο, με το οποίο ζητούν τον απρόσκοπτο έλεγχο των εγγράφων.

Σειρά παρατυπιών διαπιστώθηκαν, όμως, και στη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων για την Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ), το συνέδριο της οποίας ξεκινάει σήμερα. Υποψήφιοι και μέλη της ΕΟΚΑ απέστειλαν εξώδικο, στο οποίο καταγγέλλουν την παράνομη ανακήρυξη 45 αντιπροσώπων από το Παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών και 38 αντιπροσώπων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, αλλά και την παράνομη άρνηση από το ΔΣ της ΕΟΚΑ της συμμετοχής των 8 αντιπροσώπων από το Πανελλήνιο Κίνημα Αναπήρων Πολιτών.

Τη νοθεία στο Παράρτημα της Κρήτης επιβεβαιώνει λεπτομερώς, με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας ΑμΕΑ και Συγγενών Νομού Ηρακλείου και υπογραμμίζει ότι τη νοθεία νομιμοποίησε η συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΟΚΑ, προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαστική απόφαση υπέρ της νοθείας(2007-10-03 00:00:00.0)
Ξεκίνησε η παρωδία των νόθων αντιπροσώπων(2006-02-11 00:00:00.0)
Επιχείρηση συγκάλυψης της νοθείας(2006-02-08 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα συστράτευσης(2006-02-02 00:00:00.0)
Συνέδριο νοθείας και εγκλωβισμού των αναπήρων(2003-02-19 00:00:00.0)
Η πασαρέλα έγινε αποδοκιμασία(2003-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ