Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Κάλεσμα σε κάθε νέα και νέο

Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας το Σάββατο, 18 του Δεκέμβρη, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, με ομιλίτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Στη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ, το Σάββατο 18 του μήνα, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έχουν μπει με ενθουσιασμό όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Εξορμούν καθημερινά στις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς, στις σχολές, στα «κλειστά» σχολεία που φωτίζουν το δρόμο του αγώνα και καλούν κάθε νέο και νέα στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΚΝΕ, πραγματοποιώντας ένα πλατύ άνοιγμα στη νέα γενιά.

«Αυτή την πολιτική που αποστρέφεσαι, αυτή η πολιτική που χαρακτηρίζεις βρόμικη και αποκρουστική», τονίζει η προκήρυξη - κάλεσμα της ΚΝΕ στη συγκέντρωση, απευθυνόμενη σε κάθε νέα και νέο, «είναι η ίδια που σε θέλει στο περιθώριο χωρίς δικαιώματα, είναι η ίδια που προσφέρεται να σου δίνει απλόχερα ηρωίνη και μεθαδώνη. Είναι η ίδια πολιτική που θέλει να τσακίσει τη μαθητική αγανάκτηση και οργή, που θέλει να φιμώσει τη νεανική αμφισβήτηση».

Και πράγματι, όπως αποδεικνύουν καθημερινά τα νιάτα της πατρίδας μας «οι αγώνες της νεολαίας, οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο. τα δικαιώματά μας δεν τα διαπραγματευόμαστε. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές που αγωνίζονται, με τους νέους που αντιστέκονται, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη ζωή». Η Κομμουνιστική Νεολαία καλεί έτσι κάθε νέο να πάρει κι αυτός τη θέση του σ' αυτή την υπόθεση, να γυρίσει την πλάτη στην «πολιτική της μιζέριας, της υποτέλειας και του συμβιβασμού», να μπει στο δρόμο του αγώνα, της νεανικής αντεπίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ