Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αγριες μάχες

ΚΑΜΠΟΥΛ.- Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε μάχες ανάμεσα σε μέλη του ισλαμιστικού κινήματος των Ταλιμπάν και αστυνομικούς, δήλωσε χθες αξιωματούχος στην Κανταχάρ. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι μάχες ξέσπασαν όταν η αστυνομία άρχισε ένα «σάρωμα» της περιοχής.

Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας - με ψήφους της αντιπολίτευσης - η αποστολή 1.400 στρατιωτών στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε γνωστοποιηθεί ότι θα προστεθούν στις βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν άλλοι 3.000 άνδρες.

Την ίδια ώρα, χθες, ο υπουργός Αμύνης του Αφγανιστάν Αμπντούλ Ράχιμ Ουαρντάκ δήλωνε στο Ρόιτερς ότι οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν οπλισμό και εξοπλισμό «υψηλής τεχνολογίας» για την παρασκευή βομβών, ο οποίος «δε γνωρίζει από πού έρχεται». Και ενώ η «βοήθεια» που υπόσχονταν οι διεθνείς «δωρητές» στο Λονδίνο αναμενόταν να ξοδευτεί κατά κύριο λόγο για την επιβολή της κατοχής, οι απροστάτευτοι από τις δυνάμεις της φύσης κάτοικοι του βόρειου Αφγανιστάν πέθαιναν κατά δεκάδες από το κρύο: τους 33 έφθασαν οι νεκροί - οι 15 πέθαναν από χιονοστιβάδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ