Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Επιχειρείται ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης»

Τη δικαστική δίωξη της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου στον αγώνα κατά της εγκατάστασης καμερών και μέσων παρακολούθησης της ελεύθερης κίνησης και δράσης των πολιτών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα» Νίκαιας.

Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, επιχειρείται η ποινικοποίηση του συνόλου της πολιτικής και κοινωνικής δράσης, η παραπέρα τρομοκράτηση για να αναχαιτιστεί κάθε αντίσταση στο νέο ηλεκτρονικό φακέλωμα και κλιμακώνεται η επίθεση στα συλλογικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες με πρόσχημα «τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Στόχος, τονίζεται, είναι η χειραγώγηση των πολιτών για την ανεμπόδιστη εφαρμογή των αντιλαϊκών - αντιδημοκρατικών σχεδιασμών που απευθύνει η ΕΕ στις κυβερνήσεις των κρατών -μελών της και την ευθύνη για την πραγματοποίηση ή όχι αυτών των σχεδίων και στη χώρα μας έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο που άνοιξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Καμία νομιμοποίηση δεν μπορεί να δώσει ο ελληνικός λαός σ' αυτά τα αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα. Η μεθόδευση αυτή πρέπει να συναντήσει την ισχυρή αντίδραση και αντίσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, των μαζικών φορέων και των οργανώσεων υπεράσπισης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Η τρομοκρατία μέσω των δικαστικών μεθόδων δε θα περάσει.

Τέλος, η Δημοκρατική Ενότητα καλεί:

  • Τους συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς, μαζικούς φορείς, τις οργανώσεις της πόλης μας στο πλευρό της αγωνιζόμενης Δημοτικής Αρχής.
  • Τη νεολαία στον αγώνα ενάντια στην υποθήκευση του μέλλοντός της.
  • Τον κοκκινιώτικο λαό, πιστό στην ιστορική του παράδοση, να μπει μπροστά στον αγώνα αυτό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ