Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι υπογραφές

«Το μοντέλο της σχέσης εξαρτημένης εργασίας και της μόνιμης εργασίας αργά αλλά σταθερά περιορίζεται από τις ραγδαία επεκτεινόμενες μορφές "ευέλικτης εργασίας" που νομοθετήθηκαν κυρίως επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (...) Υστερα από πιέσεις των επιχειρηματιών, που όπως οι ίδιοι υποστήριζαν ο ΟΑΕΔ αδυνατούσε να καλύψει τις ανάγκες τους για θέσεις εργασίας, ψηφίστηκαν οι νόμοι 2639/1998 και 2874/2000. Με αυτούς εδόθη η δυνατότητα στα Ιδιωτικά Γραφεία Συμβούλων Εργασίας "να μεσολαβούν με οποιονδήποτε τρόπο για την εξεύρεση εργασίας" (...) Τα συνδικάτα θεωρούν ότι πρόκειται για "σύγχρονο δουλεμπόριο"» (ο Θανάσης Αργυράκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Αυτός που δεν ξέρει τίποτα για τη «Λευκή Βίβλο»

«Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου (...) τόνισε χτες ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει το εργατικό κίνημα μπροστάρη στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις, επισήμανε όμως ότι αυτά που προωθεί η κυβέρνηση "φέρνουν έναν εργατικό μεσαίωνα"» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Και η κολυμπήθρα

«Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αισθανόταν σεντραρισμένος. Από τη μία η νέα Δεξιά που ξηλώνει τον ιστό των εργασιακών σχέσεων. Από την άλλη, η παλαιο-Αριστερά που δεν χάνει την ευκαιρία να καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ ως υποταγμένη (...) Η επίθεση το βράδυ της Τρίτης ήρθε από κουκουλοφόρους των Εξαρχείων. Προήλθε όμως από μια ατμόσφαιρα ενοχοποίησης της ΓΣΕΕ (...) Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χτυπήθηκε επειδή έχει βρεθεί μόνος στην πρώτη γραμμή χωρίς να υπάρχει γύρω του κοινωνικό μέτωπο» (ο Δ. Μητρόπουλος στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ