Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αποφασίζει για προαστιακό

Η απαίτηση των κατοίκων να μην κοπεί η πόλη στα δύο, κρίνεται σήμερα στο ΣτΕ (φωτό από την προχτεσινή κινητοποίηση)
Η απαίτηση των κατοίκων να μην κοπεί η πόλη στα δύο, κρίνεται σήμερα στο ΣτΕ (φωτό από την προχτεσινή κινητοποίηση)
Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), για να αποφασίσει σχετικά με την υπέργεια επέκταση του Προαστιακού. Εκεί θα συζητηθεί η αίτηση ακυρώσεως που υπέβαλε στο ΣτΕ η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», ο επικεφαλής της Σπύρος Χαλβατζής, μαζί με τον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και κατοίκους της περιοχής, κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου του Προαστιακού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αίτηση ακυρώσεως που έχει καταθέσει η «Συμπαράταξη», το έργο «κόβει» την πόλη στα δύο και προβλέπει ότι θα καταστραφούν:

  • Οι δεντροστοιχίες της Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως από το Ρουφ μέχρι την ισόπεδη οδική διάβαση της Λένορμαν.
  • Οι τριπλές δεντροστοιχίες της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως που αποτελούν επίμηκες πάρκο και πολύτιμο φυσικό πόρο για την περιοχή.
  • Το σημαντικό πάρκο μεταξύ των οδών Δαμβέργη και Σιώκου.
Απόπειρα τρομοκράτησης

Την ίδια στιγμή, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι κάτοικοι των περιοχών που αντιτίθενται στην υπέργεια επέκταση των γραμμών του τρένου, έχει γίνει σειρά μηνύσεων σε βάρος κατοίκων.

Ετσι, χτες, επρόκειτο να εκδικαστεί (αναβλήθηκε για τις 22 Σεπτέμβρη) η υπόθεση του πρώην προέδρου του Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Γ. Μπαμπάτσικου με το αιτιολογικό της ...«παρακώλυσης συγκοινωνιών». Στην ουσία, όμως, κατηγορείται διότι συμμετείχε στην κινητοποίηση των κατοίκων, στις 20 Νοέμβρη 2003, ενάντια στην υπέργεια επέκταση των γραμμών του Προαστιακού.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί, με την ίδια κατηγορία, εκδικάζεται στο ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειoδικείο Αθηνών ο Στάθης Νταντής, διότι συμμετείχε στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς του 2002 στις γραμμές του ΟΣΕ στον Κόκκινο Μύλο. Την κινητοποίηση αυτή είχε διοργανώσει ευρύτερη Επιτροπή Αγώνα που αποτελούνταν από μαζικούς φορείς της περιοχής, ενώ συμμετείχε και ο Δήμος Αχαρνών...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας(2006-02-01 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον Προαστιακό(2002-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ