Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κοινοβουλευτικά «ραπίσματα» στον Μπλερ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Νέα πλήγματα για το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλή κοινοβουλευτική ήττα.

Καταρχήν, το νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στα «εγκλήματα θρησκευτικού μίσους» έστω και για μία ψήφο καταψηφίστηκε, αφού εκτός της αντιπολίτευσης και 26 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος τάχθηκαν κατά.

Την ίδια στιγμή, στη Βουλή των Λόρδων καταψηφίστηκαν και πάλι για μία ψήφο τα κυβερνητικά σχέδια ελέγχου του διαδικτύου. Τα αρχικά σχέδια θα επέτρεπαν στις αστυνομικές αρχές να αποφασίζουν ποιες πληροφορίες μπορεί να σχετίζονται με την «τρομοκρατία». Πάντως χτες ο λόρδος Καρλάιλ, που διορίστηκε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο μετά την καταψήφισή του, με δηλώσεις έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η Βρετανία ενδεχομένως θα γίνει ξανά στόχος των «τρομοκρατών».

Οσο για τον Μπλερ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να προωθήσει με κάθε τρόπο τις μεταρρυθμίσεις και «αστειευόμενος» δήλωσε ότι θα ξανακερδίσει τις ψήφους των Εργατικών στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια και την αστυνομία.

Εντούτοις, σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτές οι ήττες μετά την καταψήφιση του αντιτρομοκρατικού νομοσχεδίου, ίσως έχουν μεγαλύτερες συνέπειες για το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού αλλά και των Εργατικών μακροπρόθεσμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ