Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΟΑΤΙΑ
Ξεκίνησαν απεργία στη θυγατρική της «Κόκα Κόλα»

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.- Απεργία πραγματοποιούν από χτες επ' αόριστον οι περίπου 250 εργαζόμενοι θυγατρικού εργοστασίου της «Κόκα Κόλα» στην Κροατία, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις 10% (στο μέσο μηνιαίο μισθό των περίπου 400 ευρώ) και την παροχή μεγαλύτερων χρηματικών αποζημιώσεων στους 123 συναδέλφους τους (οι περισσότεροι οδηγοί) που πρόκειται να απολυθούν.

Η απεργία ξεκίνησε μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους διευθυντές της «Κόκα Κόλα Χρβάτσκα» στην Κροατία, που αρνούνταν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων, με το πρόσχημα πως έχουν υπέρογκες απαιτήσεις και πως η προσφορά της εργοδοσίας είναι «δίκαιη». Επιπλέον, η εκπρόσωπος της εταιρίας Μάζντα Τάφρα Βλάχοβιτς απαίτησε από τις αρμόδιες κροατικές αρχές να κηρύξουν την απεργία «παράνομη και καταχρηστική», επειδή ξεκίνησε «απροειδοποίητα» και να «λάβουν τα κατάλληλα μέτρα», γιατί οι απεργοί εμποδίζουν την είσοδο απεργοσπαστών στο εργοστάσιο...

Οι απεργοί, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέσα στο εργοστάσιο, μέχρι τη δικαίωσή τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org