Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί τους κατοίκους η κυβέρνηση

Κανένας λόγος (!) δεν υπήρχε, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών Α. Νάκο, να κηρυχτεί ο Νομός Κεφαλονιάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παρά τις πρωτοφανείς καταστροφές της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, αλλά ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Α. Νάκος ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίστηκε... ικανοποιημένος από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, παρά τις καταγγελίες και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού.

Ο Π. Κοσιώνης αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων, σημειώνοντας ότι έχει προσωπική άποψη, αφού για δύο μέρες ήταν στο νησί και διαπίστωσε την τραγική κατάσταση στην οποία ήταν οι κάτοικοι. «Δεν υπάρχει, είπε, καμία επαγγελματική τάξη που να μην έχει υποστεί τρομερές οικονομικές ζημιές». Αναφερόμενος, δε, στις αναγκαίες υποδομές, τόνισε ότι πρέπει να γίνονται με σωστές προδιαγραφές, προκειμένου να αντέχουν σε σοβαρές περιπτώσεις και κατήγγειλε ότι στην Κεφαλονιά υπήρχε εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος το οποίο όμως οι αρμόδιοι το κατέστρεψαν.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «έχει πολιτική, ιδεολογική και οικονομική βάση το πώς κάνω ένα έργο υποδομής και για ποιον το κάνω». Καταλήγοντας τόνισε: «Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τώρα πώς θα δοθούν οι οικονομικές αποζημιώσεις» και ζήτησε τα μέτρα που θα παρθούν και τα έργα υποδομής που θα γίνουν, να έχουν προοπτική για το αύριο.

Από την πλευρά του, ο Α. Νάκος είπε ότι η κινητοποίηση των υπηρεσιών υπήρξε έτσι και αλλιώς ...άμεση! Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι κάθε υπουργείο στον τομέα του ανέλαβε δραστηριότητες για την ανακούφιση των κατοίκων του νησιού. Ετσι - σύμφωνα με τα λεγόμενά του - έγινε αναστολή των πληρωμών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Ισχυρίστηκε ότι γίνεται ήδη εξατομίκευση των ζημιών για τους αγρότες και το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε περίπου 750.000 ευρώ στους δήμους που του ζήτησαν οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ