Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Στον Αρειο Πάγο ξανά η Βλάχου

Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί σήμερα το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα για να τεθεί σε προσωρινή αργία η εισαγγελέας της Αμφισσας Βασιλική Βλάχου για ανακριβείς δηλώσεις του πόθεν έσχες. Στη Β. Βλάχου, έχει ήδη επιβληθεί η ποινή της προσωρινής αργίας, αλλά, όμως, για το αδίκημα της μη υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες.

Πάντως, η Β. Βλάχου που είναι και κουμπάρα της δικηγόρου Χρ. Βαληνάκη, προσήλθε χτες στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και φέρεται να έδωσε εξηγήσεις για διάφορες διαδόσεις της στο φιλικό της περιβάλλον, πως δεν έχει υποστεί αυστηρή ποινή λόγω των υψηλών διασυνδέσεων που έχει.

Παράλληλα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός Δ. Λινός άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο επέβαλλε την ποινή της επίπληξης στην πρόεδρο Πρωτοδικών Μαρουλιώ Δαβίου, η οποία την περίοδο που χειριζόταν την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα ως ανακρίτρια, δεν άσκησε δίωξη εναντίον του Ι. Γιοσάκη. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση, στα πλαίσια της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα, στη Μ. Δαβίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ