Τρίτη 31 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αποκαλύφθηκε δίκτυο κατασκοπίας

«Μπους δολοφόνε» φωνάζουν οι διαδηλωτές στη Βενεζουέλα

Associated Press

«Μπους δολοφόνε» φωνάζουν οι διαδηλωτές στη Βενεζουέλα
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Ενα ακόμη δίκτυο υπονόμευσης της «Μπολιβαριανής Διαδικασίας» στη Βενεζουέλα αποκαλύφθηκε χτες. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Πρένσα Λατίνα», αναμεμειγμένοι ήταν κατώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που παρείχαν στρατιωτικά μυστικά προς τους Αμερικανούς... Αποκάλυψη που προκάλεσε την απόδραση, ουσιαστικά, του ναυτικού ακολούθου της αμερικανικής πρεσβείας Τζον Κορία. Σύμφωνα πάντα με την «Πρένσα Λατίνα», ο Κορία διέφυγε το βράδυ της Παρασκευής, όταν το «κατασκοπευτικό δίκτυο» αποκαλύφθηκε και κλήθηκε από τις αρχές να καταθέσει. Πριν κατόρθωσε να οργανώσει και τη διαφυγή κάποιων εκ των Βενεζουελανών αξιωματικών που φυσικά βρίσκονται πλέον στο Μαϊάμι.

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Βινσέντε Ράνχελ, επιβεβαίωσε ότι κάποιοι κατώτεροι αξιωματικοί που συμμετείχαν στο κατασκοπευτικό κύκλωμα κατόρθωσαν να διοχετεύσουν στις ΗΠΑ άκρως απόρρητα έγγραφα. Σύμφωνα με την εφημερίδα VEA, που αποκάλυψε το θέμα, οι πληροφορίες αφορούσαν τα οπλικά συστήματα της Βενεζουέλας, την επιχειρισιακή δυνατότητα του πολεμικού ναυτικού και άλλες πληροφορίες για τις δυνάμεις ξηράς, ενώ ανέφερε ότι ο Κορία ήταν το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA στη Βενεζουέλα με άμεσες διασυνδέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002, ενώ ντοκουμέντα έχουν καταγράψει και την παρουσία του στην πλατεία Αλταμίρα, κέντρο αποσταθεροποίησης κατά την απεργία λοκ - άουτ. Οχι μόνο ως παρουσία αλλά και να δίνει διαταγές σε υποτιθέμενους «αποσκιρτήσαντες» αξιωματικούς.

«Την επόμενη φορά που θα ανακαλύψουμε έναν αξιωματικό ή ένα πολιτικό στέλεχος, και ειδικά ένα στέλεχος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων να προσπαθεί με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο να αποσπάσει πληροφορίες για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, θα τον φυλακίζουμε» ήταν το μήνυμα και η απάντηση του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες Φρίας.

Να αντεπιτεθούμε στον ιμπεριαλισμό

Επίσης, ο Τσάβες μιλώντας στην τελετή κλεισίματος του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας, σημείωσε ότι ο «ιμπεριαλισμός πρέπει να πέσει» και το σύνθημα πρέπει να είναι: «Σοσιαλισμός ή θάνατος». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι καμία επανάσταση δεν μπορεί να είναι απόλυτα ειρηνική και ότι ακόμα και η «επανάσταση» που συντελείται στην ίδια του τη χώρα «είναι ένοπλη». «Τα επόμενα χρόνια, οι ελίτ της ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού θα είναι κόντρα στο ρεύμα. Σε αυτό τον αιώνα πρέπει να τελειώνουμε με τον ιμπεριαλισμό και μπορούμε να κάνουμε πολλά για να το καταφέρουμε» κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση(2017-04-19 00:00:00.0)
Να αρθεί τώρα ο αποκλεισμός ενάντια στην Κούβα(2009-04-02 00:00:00.0)
Προς το παρόν... αποκλιμάκωση(2008-03-12 00:00:00.0)
Σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας(2007-02-22 00:00:00.0)
Νέες προσπάθειες αποσταθεροποίησης(2006-03-08 00:00:00.0)
Θριαμβευτική επιστροφή της Μπολιβαριανής Επανάστασης(2002-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ