Παρασκευή 27 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ράβδος εν γωνία... »

Η ιδεολογική και πολιτική ρηχότητα είναι στοιχείο των φανατικών αντικομμουνιστών. Ενας φανατικός αντικομμουνιστής, λόγω της ρηχότητάς του, είναι εξ ορισμού υποχείριο αλλά και φορέας - διακινητής της πιο φαιάς προπαγάνδας. Το βιώνουμε για μια ακόμα φορά τούτες τις μέρες. Με αφορμή το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, διάφοροι υμνητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που, όμως, ποτέ δεν τους είδαμε να βγάζουν κάποιο ανθρωπιστικό λόγο για τα εγκλήματα του καπιταλιστικού συστήματος, που συνειδητά υπηρετούν και με συνέπεια υποστηρίζουν, νιώθουν την υποχρέωση να επιτεθούν στο ΚΚΕ.

*

Ενοχλούνται. Δεν μπορούν να δεχτούν ότι είναι τόσο βαθιά και τόσο βαριά η κληρονομιά και η παρουσία του ΚΚΕ σε αυτό τον τόπο, ώστε να υπάρχει καθολική απόρριψη του αντικομμουνιστικού μνημονίου στην ελληνική κοινωνία. Μπροστά σε μια τόσο αναμφισβήτητη αλήθεια, οι φανατικοί καταφεύγουν στο μοναδικό τους όπλο: τη σπέκουλα, τη συκοφαντία, την παραχάραξη.

*

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένας κύριος (ονόματι «Φύσσας»), που εξέδωσε ένα βιβλίο πρόσφατα, στο οποίο ξαναγράφει μυθιστορηματικώ τω τρόπω την ιστορία. Τυπική εικόνα ενός τύπου που πέρασε στο παρελθόν από την ΚΝΕ και το έχει κάνει επάγγελμα, όπως τόσοι άλλοι που το κίνημα τους «ξέβρασε» και το Κόμμα τους «ξέρασε». Η περίπτωσή του δε θα ξέφευγε από τον περιθωριακό αντικουκουεδισμό, αν κάποιες εφημερίδες δεν έβρισκαν ευκαιρία με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο να του δώσουν βήμα. Ετσι και οι καλές εφημερίδες κάνουν τον αντικομμουνισμό τους με «λάιτ» τρόπο, και ο κύριος πουλάει την πραμάτεια του. Εσχάτως, μάλιστα, ο κύριος δίνει και συνεντεύξεις. Οπως χτες στην «Καθημερινή». Για να καταγγείλει ότι «ο λόγος του ΚΚΕ και του Χριστόδουλου συχνά συμπίπτει»...

*

Φυσικά, αν ο κύριος αντιλαμβανόταν το λόγο του ΚΚΕ, θα είχε γίνει - έστω αυτό - «ευφυέστερος» αντικομμουνιστής. Τουλάχιστον, θα είχε γίνει λίγο πιο πρωτότυπος, καθότι την ίδια σπέκουλα περί «σύμπτωσης» ΚΚΕ - Χριστόδουλου, πριν από αυτόν, την έχουν αναμασήσει από τον Πρετεντέρη μέχρι τον Μαργαρίτη του ΣΥΝ. Αλλά το πολιτικό τους υπόβαθρο και οι αναλυτικές τους ικανότητες, που δεν ξεπερνούν το «ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει», δεν είναι το πιο αστείο. Το πιο αστείο είναι ότι μέσα στο φανατισμό τους, τόσο ο ανωτέρω όσο και οι ομοϊδεάτες του, δεν καταφέρνουν να διασωθούν ούτε καν από την ίδια τη φαιδρή τους μεθοδολογία, την οποία μετέρχονται για να κατατάσσουν ανθρώπους, κόμματα και ιδέες.

*

Αντί άλλης απόδειξης, κάντε το πείραμα και ακολουθήστε τη μεθοδολογία τους. Ξέρετε πού θα καταλήξετε (σύμφωνα με τη δική τους «πειραματική» μέθοδο); Οτι πρόκειται για φασιστόμουτρα της πιο ελεεινής υποστάθμης! Για φασιστόμουτρα του επιπέδου ...Ζιρινόφσκι! Ναι! Πάρτε τι λένε για το ΚΚΕ και το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και βάλτε το δίπλα - δίπλα με αυτά που λέει για τον κομμουνισμό ο Ζιρινόφσκι. Πρόκειται για «καρμπόν»!

Μαθητές και ομοϊδεάτες του Ζιρινόφσκι, λοιπόν; Η μέθοδός τους, αυτό λέει. Θα συνεχίσουν να τη μετέρχονται; Θα συνεχίσουν να επιμένουν σε αυθαίρετες αντιΚΚΕ συνεπαγωγές που, τελικά, τις εισπράττουν οι ίδιοι κατάμουτρα; Προφανώς. Αλλωστε, μπροστά στο αντικομμουνιστικό μένος τους «μωραίνει Κύριος...».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ