Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Να το επαναλάβουμε...

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Ωραία διαδηλώσατε

Καλά κάνατε και υπενθυμίσατε σ' όλους τους τόνους το ποιος έχει ματώσει σ' αυτόν τον τόπο.

Ακόμα καλύτερα που μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία στρέψατε τα χιλιάδες πλακάτ με τη μορφή του Μπελογιάννη, έτσι που η ματιά του να διαπερνά τα διπλο-τριπλο-ασφαλισμένα τζάμια τους.

Κι ακόμα καλυτερότερα που επιλέξατε να τραγουδήσετε εκείνον τον στίχο από τον «Οδηγητή» του Βάρναλη που λέει «δε δίνω λέξες παρηγόριας, δίνω μαχαίρι σ' ολουνούς».

Αλλά, βρε, κυριολεκτικά αθεόφοβοι κομμουνιστές και λοιποί «συνοδοιπόροι», που λέγανε παλιά, έπρεπε να διαταράξετε και την «οικιακή γαλήνη» τόσων φιλήσυχων ανθρώπων, έτσι που όχι μόνο να χάσουν τον ύπνο τους, αλλά να φτάσουν στο σημείο να τρέχουν νυχτιάτικα να ξαναγράψουν τις στήλες που διατηρούν στις αδέσμευτες εφημερίδες τους; Μήπως είστε βαλτοί από τους ψυχιάτρους που κάνουν αμάν για πελάτες ψυχικά διαταραγμένους; Δηλαδή, δε σας φτάνει το γεγονός ότι ένας αρσενικός, τυπικά τουλάχιστον, υπογράφει με γυναικείο όνομα τη στήλη του, θέλετε να τον αποτρελάνετε; Εμ, τον άλλον; Που ο άμοιρος μ' αυτά που γράφει δείχνει να έχει πιστέψει πως πράγματι η Ελλάδα κομμουνιστοκρατείται! Εντάξει, η παρέα με τον Πρέσβη κάνει κακό, αλλά κι εσείς τι θέλετε και του ενισχύετε τον τρόμο; Εντάξει, καλές οι ιδέες σας, αλλά διαβάστε λίγο και το πώς πρέπει να 'ναι η σύγχρονη αριστερά. Απογαλακτιστείτε επιτέλους.

Δείτε το φως το αληθινό! Σαν κι αυτόν τον αναλυτή που πανηγυρίζει γιατί η συμφωνία στη Eurobank απενοχοποίησε επιτέλους την απελευθέρωση των αγορών! (ε, εντάξει, όσοι αναγνωρίζετε το όνομα θα σκεφτείτε: «φίδια κολοβά που θρέψαμε», αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν είναι μόνο εικόνες. Εχει και λέξεις. Που σημαίνει αναγνωρίζω το περιβάλλον, σκέφτομαι, εκφέρω λόγο... Ελεύθερα, ό,τι κι αν σκεφτείτε...)

Και να εμπιστεύεστε το γέλιο σας. Τότε ακριβώς είναι που η οργή γίνεται και επικίνδυνη...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ